V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

B1 Düzensizliğini gideremedim

Merhabalar;
Ekte eklediğim projenin zemin katında Y yönünde B1 düzensizliği mevcut. Kolon ebatlarını büyüttüm lakin gideremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu düzensizliğin sebebi nedir? Nasıl giderilir?

Ekli dosyalar

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Zemin katta duvar alanınız (duvar alanı bir alt kattaki kirişlerin duvar yüklerinden hesaplandığı için) az çıkıyor, Ak değerini (eğer üst katlarla aynı duvarlar var ise) girmeniz gerekir. Alternatif olarak duvarları duvar objesi ile tanımlayabilirsiniz.

dediğiniz gibi duvarları duvar objesiyle tanımlayıp eksik duvarları ekledim. fakat yine de sorunu aşamadım. Mimaride olan duvarların hepsi işlendi.
yardımcı olabilirseniz sevinirim. ilginiz için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Duvarları bodrum katta girip 300cm kot verip zemin kat seviyesine yükseltmişsiniz. Zemin kattaki duvarları zemin katta girmeniz gerekiyor, bu şekilde kot vererek katını ayarlamak doğru değil.
Tek kata düzeltmek için duvar girmek yerine diğer yöntemle (kat parametrelerine değer yazarak) zemin kat duvar alanına müdahale ederseniz bu proje için daha kolay ve sorunsuz olur.
Projede ya tüm katlara tüm duvarları girin, kirişler yüklerini de girilen duvarlardan alsın. Ya da kirişlere duvar yükünü girip gerekli yerlerde Ak değerine müdahale edin. Bir katta öyle bir katta böyle yaparsanz daha tutarsız sonuçlara varabilirsiniz.

Geri