V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

B2 düzensizliği sorununu aşamıyorum

erdigoksu

Etkin Üye
ekteki projede zemin katta b2 düzensizliği ve kolon birleşim güvenliği sorununu aşamıyorum yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

• asd.cde
    asd.cde
    1.8 MB · Görüntüleme: 424
Merhaba
Önerilerim
--Beton değerini C30 yapın,
--Zemin kat K27-K28 kiriş genişliğini 30 cm yapın hata vermiyor.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Merhabalar,

Kolon-Kiriş birleşim kesme güvenliği sorununu çözmek için kiriş genişliği veya kolonun ilgili yöndeki boyutunu arttırabilirsiniz.
Dinamik yöntem kullanılarak hesaplar yapıldığı için A1 ve B2 düzensizliğinin önemi yoktur.(DY2007 2.3.2.1)

Projeye göz gezdirdim fakat cevap yazmamıştım. Şimdi bir şeyler yazmak istiyorum. Kolon kiriş kesme güvenliği problemini aşmak için öncelikle bunların hangi kirişlerden kaynaklandığına bakmak lazım. Böyle bir durumda genelde kolon boyutlarını ters çevirmek yeterli olabiliyor.Bunu önerebilmenin tek yolu ise MİMARİ PLANIN elveriyor olması (yada önerecek kişi tarafından görünebilir olması) şimdi mimari plan yokken şunu yapın dememek için cevap yazmamıştım. Sizin projenizde kolon boyutlarının çok büyük olduğunu düşünüyorum. belkide sadece kolon boyutlarını çevirmek bir sürü sorunu halletmenize yardımcı olacaktır.

Her zaman söylediğim bir konu var ki: statik tasarım, statik tasarım.... Eğer kolonları yerleştirirken boyutlarını şaşırtmalı dizerseniz yine kolon kiriş birleşim problemi konusunun büyük bir bölümünü baştan halletmiş olursunuz. Ebatlar da çok şişmemiş olur. Bu yazdıklarım sizin proje özelinde değil. Genel şeyler söylüyorum ki forumun bu kısmını okuyup benzeri problemlerle karşılaşmadan çözüme kolaylıkla ulaşabilsinler diye. Yoksa bu projede bir şekilde çözüme ulaşır, sonraki projelerde benzeri sıkıntıları yine çekmeye devam edersiniz.

Sevgiler.. iyi çalışmalar.

N. YILMAZ

Geri