Üst katlardaki duvarların rijtliğinin hesapta dikkate alınıp alınmaması, sizin zemin kattaki boş/camlı katın (kendi) göreli ötelemesini çok da etkilemez, yukarıdaki duvarlar rijitliklerinden ziyade yükleri/ağırlıkları ile etki ederler alt katın hareketine.
Sizin de yazdığınız gibi B2 düzensizliği açısından zemin ve üst katların duvardan gelen rijitlik farkı teoride düzensizlik durumu çıkarabilir, ancak B2 düzensizliği çıksa bile zaten yönetmelik eşdeğer hesap yapma, dinamik hesap yap diyor sadece. Yani bunu tahkik etmeniz günün sonunda çok da önemli değil, her halükarda idecad ile dinamik hesap yapacaksınız zaten.
Ben olsam zemin katın kolonlarını gerekenden biraz daha güçlü tasarlar ve B2 kısmına çok da takılmazdım. Sizin yapınızın depremdeki kritik kısmı zaten zemin kat, orada da duvar yok.
Tabi aslında en güzeli zemin katı da dolu yapmak, ama dükkan rantından vazgeçmek zor oluyor tabi
İlla da ben çok kabaca o duruma bir bakayım derseniz sadece denemek için belki üst katların kirişlerini biraz rijitleştirebilirsiniz (kaba davranışları duvarların rijitlik katkısına benzesin diye)