V11'i Online Satın Alın

b3 düzensizliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan matrax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

matrax

Etkin Üye
kafama b3 düzensizlik hep takılmıstı kusuruma bakmayın.öncelkle b3 düzensizliği yapmaya çalstım b3 düzensizliğiyle ilgili bi veri gerisi sornu var mı
.f1 tusunda b3 düzensizliğiyle ilgili bi yazı okmustum diyor otmatik olarak b3 düzenzlik yönetmenlik kosuları uyglar rapora bakyom hata var raporda düzenzlik hesapları uygulanmıstır demyor yoksa rapor hatsını nasıl gdermeliyiz.
.biraz göz attım rapora bazı kolon ve kirişlerde b3 düzensizlik hesabı yapılmıs oysa bütün bu kirişin bağlandığı düğüm noktalarına birleşen diğer kiriş ve kolonların bütün kesitlerinde hesapa ileve edlmesi gerekmez mi
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• b3 yntmnlik.png
    b3 yntmnlik.png
    43.2 KB · Görüntüleme: 2,690
  • b3.png
    b3.png
    25.6 KB · Görüntüleme: 2,689
matrax":o7fjln3d' Alıntı:
kafama b3 düzensizlik hep takılmıstı kusuruma bakmayın.öncelkle b3 düzensizliği yapmaya çalstım b3 düzensizliğiyle ilgili bi veri gerisi sornu var mı
.f1 tusunda b3 düzensizliğiyle ilgili bi yazı okmustum diyor otmatik olarak b3 düzenzlik yönetmenlik kosuları uyglar rapora bakyom hata var raporda düzenzlik hesapları uygulanmıstır demyor yoksa rapor hatsını nasıl gdermeliyiz.
.biraz göz attım rapora bazı kolon ve kirişlerde b3 düzensizlik hesabı yapılmıs oysa bütün bu kirişin bağlandığı düğüm noktalarına birleşen diğer kiriş ve kolonların bütün kesitlerinde hesapa ileve edlmesi gerekmez mi

Merhaba,

Program, B3 düzensizliği olan kirişte ve kolonda uç kuvvetlerini %50 arttırmaktadır. Diğer elemanların donatılarını kendiniz arttırmalısınız.

Not: Kolonun oturduğu kirişin ismini tek isim olarak düzenleyebilirsiniz.

HakanŞahin":1w2atf6r' Alıntı:
matrax":1w2atf6r' Alıntı:

Merhaba,

Program, B3 düzensizliği olan kirişte ve kolonda uç kuvvetlerini %50 arttırmaktadır. Diğer elemanların donatılarını kendiniz arttırmalısınız.

Not: Kolonun oturduğu kirişin ismini tek isim olarak düzenleyebilirsiniz.

Şimdi benim anlamadığım nokta ; program bu kirişin bağlandığı düğüm noktasına bağlanan diğer kiriş ve kolonlardaki uç kuvvetlerini arttırıyor mu arttırmıyor mu ? Arttırmıyorsa bu programın hatası değil midir?

B3 düzensizliği olması durumunda %50 artırım programda B3 düzensizliği olan kolonda ve bu kolonun oturduğu kirişlerde otomatik yapılıyor. Bu kirişin bağlandığı diğer elemanlarda otomatik yapılmıyor.

Hangi elemanlarda yük artırımı yapıldığı kiriş ve kolon statik sonuçları raporunda belirtilmektedir.

B3 düzensizliği durumunda ilgili kirişin düğüm noktlarının bağlandığı diğer elemanlarda da uç tesirlerinin arttırılması durumu notlarımız arasında yer almaktadır.

Ekli dosyalar

• b3_kiriş.PNG
    b3_kiriş.PNG
    116.6 KB · Görüntüleme: 2,638
Geri