V11'i Online Satın Alın

Balkon döşeme hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan c30umsu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

c30umsu

Yeni Üye
merhaba değerli meslektaşlarım,
statik proje de yeni sayılırım. benim problemim ;
1) Ekteki projemi incelerseniz balkon döşemesi tanımlayamıyorum. kirişten kaynaklı ama çözemedim.
2) bu açıklıklı balkonlarda idecad hep 8lik donatı kullanıyor. bu doğru mudur? yoksa biz elle konsol donatılarını 14lük veya uygun donatılarla girmeli miyiz? proğramın bu yönde bize sunmuş olduğu bir durum var mı?
3) son olarakta projemi incelerseniz ( balkonlarda, saplama kirişlerde vs şunu yaparsanız daha iyi olur gibisinden ) hatalarımı anlamam için çok faydalı olacaktır.
şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

c30umsu":3p1oxa1b' Alıntı:
merhaba değerli meslektaşlarım,
statik proje de yeni sayılırım. benim problemim ;
1) Ekteki projemi incelerseniz balkon döşemesi tanımlayamıyorum. kirişten kaynaklı ama çözemedim.
2) bu açıklıklı balkonlarda idecad hep 8lik donatı kullanıyor. bu doğru mudur? yoksa biz elle konsol donatılarını 14lük veya uygun donatılarla girmeli miyiz? proğramın bu yönde bize sunmuş olduğu bir durum var mı?
3) son olarakta projemi incelerseniz ( balkonlarda, saplama kirişlerde vs şunu yaparsanız daha iyi olur gibisinden ) hatalarımı anlamam için çok faydalı olacaktır.
şimdiden teşekkürler.

Merhaba

1. Alta balkon tarafında rota objeleri bulunmakta, döşeme kenarı ile kapalı alan oluşturulmamış, o nedenle döşeme tanımlayamıyorsunuz.
2. Konsol döşemenin kenarlarının tutulu olması ve/veya olmaması durumlarına göre moment dağılımı değişir. Donatılar hesap aksı boyunca bulunan momente karşılayacak şekilde hesaplanır. 3 boyutlu çerçeveden döşemenin moment dağılımını inceleyerek tüm döşeme için ne kadar donatı gereksinime ihtiyaç olduğunu inceleyebilirsiniz.

merhaba,
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ama kapalı alan oluşturdum. K29 kirişini silince döşeme oluşturabiliyorken, k29 kirişiyle oluşturamıyorum.

Ekli dosyalar

• balkon1.png
    balkon1.png
    61.5 KB · Görüntüleme: 2,732
  • balkon2.png
    balkon2.png
    39.2 KB · Görüntüleme: 2,732
çok teşekkür ederim güncelliyorum :)
Projemde saplama kirişlerde bir problem var mı hakan bey, uygun mudur?

Geri