V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Balkona kolon

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alponur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar, iki katli villa projesinde balkon acikligim 2.5 m analiz ettigimde doseme kalinligi 20cm cikiyor , 15 cm doseme kalinliginda cozmek istiyorum bu sebeplede balkonun kose noktalatima yuvarlak kolon koyup ana sisteme kiris ile baglamadan sadece temele baglayabilir miyim ? Denedigimde ise doseme kalinligi degismiyor yine 20 cm gosteriyor , boyle biraey yapamazmiyim yoksa ayarlarini mi bilmiorim

Ekli dosyalar

• IMG_3786.JPG
    IMG_3786.JPG
    210.1 KB · Görüntüleme: 2,568
Merhabalar,

Kalınlık kontrolünde program hesap aksı boyunca hesaplıyor.Açıklığı değiştirmek istiyorsanız,hesap aksı edit ile hesap aksına tıklayın.

Bu kısımdan kalınlık kontrolü yapılacak açıklığı girebilirsiniz.
Ayrıca konsola koyacağınız kolonları sisteme bağlamadığınız için o kısmı kirişsiz döşeme olarak düşünebiliriz.Bu durumda döşeme kalınlığı minimum 18 cm olması gerekir.

Ekli dosyalar

• 3.PNG
    3.PNG
    17.9 KB · Görüntüleme: 2,526
Benim anlamadigim balkon kirise bagli ve kiristen 2.50 m uzaklikta kolonsuz analoz yaptigimda kalinligi 21 m istio koselere kirissiz kolon koydugumda yine ayni deger degismiyor acaba kolonu gormuyor mu ? Doseme attikdan sonra kolon koyuyorum farkli bir yontem mi var acaba

M. Berat Denli":2k1s1q9q' Alıntı:
Merhabalar,

Kalınlık kontrolünde program hesap aksı boyunca hesaplıyor.Açıklığı değiştirmek istiyorsanız,hesap aksı edit ile hesap aksına tıklayın.

Bu kısımdan kalınlık kontrolü yapılacak açıklığı girebilirsiniz.

Program kalınlık kontrolü için temiz açıklık değerini kendisi hesaplayabiliyor.Fakat bu tür durumlarda kolonları sisteme bağlamadığınız için, temiz açıklık değerini sizin el ile girmeniz gerekiyor.

Ekli dosyalar

• 3.PNG
    3.PNG
    17.9 KB · Görüntüleme: 2,484
Geri