V11'i Online Satın Alın

Balkonda (nervür) asmolen döşeme hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TheBEaST
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar herkese kolay gelsin. sadece balkonu asmolen döşeme yapmak istiyorum fakat geometri kontrolünde ( konsol döşeme tek nervür ya da kaset döşeme olarak dizayn edemez ) hatasını alıyorum balkonun arkasındaki döşemeyi de nervürlü yaptığım zaman problem olmuyor. fakat sadece balkonu asmolen döşeme yapmak istiyorum. bu hatayı nasıl gideririz çünkü sadece balkonu ya da zemin kat üstündeki kapalı çıkmaları asmolen çok bina gördüm . teşekkürler

teşekkür ederim ancak linkte de yazdığı gibi negatif moment taşıdığından dolayı üste donatı atmamız gerekiyor fakat program basit mesnet gibi görüyor çizimlerde düzeltmemiz gerekir doğru mu?

TheBEaST":ts1ajx2x' Alıntı:
teşekkür ederim ancak linkte de yazdığı gibi negatif moment taşıdığından dolayı üste donatı atmamız gerekiyor fakat program basit mesnet gibi görüyor çizimlerde düzeltmemiz gerekir doğru mu?

Program sistemi dengede çözse bile donatılandırma itibariyle tek konsol nervür statik olarak çalışmaz. Kiriş gibi donatılandırmanız gerekir. Pratikte nervürlerin ucuna alın kirişleri yapılmaktadır. Siz de konsolların ucunu yatık kirişlerle çevreleyebilirsiniz veya nervür yönlerini, iç nervürlerle sürekli olacak şekilde döndürebilirsiniz.

Geri