V11'i Online Satın Alın

Bazı sorularım vardı...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan evanes07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

evanes07

Etkin Üye
merhaba bazı noktalarda sorularım vardı,

1 . Radye temel raporunda z sembolü nedir ?
2 . Bodrumda çevre perdeleri olmazsa rijit kat olmuyor mu? Perdeler olmamasına rağmen bodrum katı rijit kabul ederek çözersek te raporda bir değişiklik çıkmıyor, acaba hesaplamalarda ne gibi değişiklik oluyor?
3 . Çizim ayarlarında obje gövdesi rengi neyi ifade ediyor? tespit edemedim..
4 . Paftalarda mesela zemin kat kalıp planı yazısını zemin ve normal kat diye nasıl yazacağım? bunu belki autocad bilenler bilir fakat benim autocadim zayıf henüz geliştircem onu..
5 . Bir de örneğin kalıp planı çıkardıktan sonra donatı yazısı donatı çizgisinin üstünde, donatı uzunluğu yazısı çizginin altında kalıyo yada tam tersi oluyo..bunları sonra parçalayarak düzeltiyorum, fakat ayarlarda otomatik olarak ikisini aynı tarafta göstercek bir özellik var mı? bu sorulara bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim, teşekkürler..

Merhaba,
1-Ekran görüntüsü ve proje ekler misiniz?

2-TDY 2007 madde 2.7.4 ve 2.8.3.2' yi inceleyiniz.

3-Ekran görüntüsündeki yeşil renkte olan çizgi obje gövdesidir.

4- Programda "Obje Parçala" komutu ile bloğu parçalayıp, "Yazı Değiştir" komutu ile yazıyı değiştirebilirsiniz.

5-Hızlı taşı komutu ile objeleri parçalamadan taşıma işlemi yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• objegövdesi.PNG
    objegövdesi.PNG
    17.7 KB · Görüntüleme: 4,244
Kalıp planı alırken kirişlerin rengi sarı fakat obje gövdesini yeşil yaptığımda kirişlerin rengi değişmiyor..yada başka herhangi bir obje yeşil olmuyor..Bir de objeleri M tuşu ile parçalamadan nasıl hızlı taşıma yapıyoruz onu anlamadım..Ayrıca değiştir- obje editteki yazı değiştir komutunu tıkladım M ile parçalama yapmadı nasıl yapılıyordu acaba?

12465163_1224122177605208_631499287_o.jpg
resim böyle geldimi bilmiyorum burdaki z= -1.90m merak ettim..

evanes07":15fg5d76' Alıntı:
Kalıp planı alırken kirişlerin rengi sarı fakat obje gövdesini yeşil yaptığımda kirişlerin rengi değişmiyor..yada başka herhangi bir obje yeşil olmuyor..Bir de objeleri M tuşu ile parçalamadan nasıl hızlı taşıma yapıyoruz onu anlamadım..Ayrıca değiştir- obje editteki yazı değiştir komutunu tıkladım M ile parçalama yapmadı nasıl yapılıyordu acaba?

12465163_1224122177605208_631499287_o.jpg
resim böyle geldimi bilmiyorum burdaki z= -1.90m merak ettim..

Kalıp planı ayarlarındaki "obje gövdesi" renginin kalıp planında bir işlevi yok. (Kiriş açılımı ayarlarındaki "obje gövdesi" rengi kiriş açılımlarında etkin.)

Hızlı Taşıma, Obje Parçala ve Yazı değiştir komutlarının kullanımı hakkında Yardım menüsünden bilgi edinebilirsiniz.

Geri