Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Belediye İstekleri

Merhaba değerli forum üyeleri

Dükkan üzeri iki katlı projemi tam rijit olarak çözümledim. Fakat belediye benden ısrarla yarı rijit çözmem gerektiğini söylüyor. Sistem 25/50 kirişli 15 cm kalınlığında plak döşeme olarak dizayn edilip hesapladım. Sistemi yarı rijit çözmem ile ilgili 2018 TBDY ile ilgili bir madde bulamadım. Bu konuyu nasıl çözümleyebilirim.

Dükkan üzeri iki katlı projemi tam rijit olarak çözümledim. Fakat belediye benden ısrarla yarı rijit çözmem gerektiğini söylüyor. Sistem 25/50 kirişli 15 cm kalınlığında plak döşeme olarak dizayn edilip hesapladım. Sistemi yarı rijit çözmem ile ilgili 2018 TBDY ile ilgili bir madde bulamadım. Bu konuyu nasıl çözümleyebilirim.
Merhaba. Tam rijit diyafram kabulüne göre çözümde döşemenin deprem hesaplarında döşemelerin düzlemiçi eksenel ve kayma şekil değiştirmeleri ihmal edildiği için kirişlerde eksenel kuvvet oluşmuyor. 2018 Deprem Yönetmeliği'nde "7.4.1.2" maddesinde kirişlerdeki eksenel kuvvet şartı var. Belediye belki bu yüzden istemiş olabilir. Ayrıca kişisel görüşüme göre yarı rijit diyaframda döşemelerin düzlemiçi eksenel ve kayma şekilde değiştirmeleri ihmal edilmediğinden daha gerçekçi bir çözümdür. Bu yüzden bence tam rijit diyafram kabulünden ziyade yarı rijit diyafam kabulüne göre çözüm yapmak daha sağlıklıdır.

Bu ve benzeri soruların yanıtları için idecad Bilgi bankasından arama yaparak yararlanabilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri