V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

BENZER OBJELERE AYNI İSİM NASIL VERİLİR

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan btemel52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın İdeyapı yetkilileri ve kullanıcı arkadaşlar:
Şimdiye kadar şu aşağıda bahsedeceğim hususla hiç kimse muhattap olmadımı bilemiyorum Yoksa kullanıcı arkadaşlar bu duruma bir formulmu buldu ?
Özellikle büyük hacimli ve simetrik projelerde bu durumla karşılaşılıyor.Böyle projelerde Döşeme,Kolon,Kiriş V.S. gibi objelerin birbirine bir plan üzerinde birbirine benzer olanların çoğuna aynı ismi vermek icabediyor örneğin: K1,K1,K1..,S3,S3,S3..,D4,D4,D4...vs.gibi.Bunu biz bu güne kadar tek,tek aynı ismi vererek uyuguluyoruz .Bu durum bizi usandırıyor.Bu gibi objeleri aynı isimle sabit olarak isimlendirme imkanı yokmu vey aynı objeleri seçerk bir defada aynı isimde verilebilir.Kısacası bir sabit obje isimlendirme seçeneğine ihtiyaç var gibi görüyorum.Bilmiyorum bu işi kullanıcı arkadaşlardan kendi pratik uygulamalarıyla halleden varsa faydalanmak istiyoruz.Kalın sağlıcakla..
 
Simetrik bir projede orneğin yarı simetrik ise sistemin yarısını girer ve diger yarısını simetri alarak coğaltırsınız. Eğer sisteminiz çeyrek simetrik ise once dortte bir kısmı girer simetriyle çoğaltır daha sonra da birkez daha simetri alırsınız. Boylece hem yapınızın tamamını çoğaltırken isimler de kendiliğinden olması gerektiği gibi olur.
 
İYİ GÜZEL DE TAM SİMETRİK SİSTEMLERDE DEDİĞİNİZ GİBİ YAPILABİLİR
FAKAT BAZI ÖZEL DURUMLAR OLUYOR YAPININ SİMETRİLİĞİNDE UFAK TEFEK FARKLILIKLAR
OLUYOR YANİ SABİT İSİMLENDİRMEYE İHTİYAÇ OLABİLİYOR İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM ..
 
Buraya boyle bir proje eklerseniz uzerinde çalışır fikrimi soyleyebilirim. Yok çıkamadım işin içinden o zaman ideYAPI yetkilileri bir bakarlar. Doğru anladıysam geometrik olarak tam simetrik olmayan bir yapıda isimlendirmenin otomatik olarak simetrik yapılmasını istiyorsunuz.
 
cassabotanic":1n5fdo3c' Alıntı:
Simetrik bir projede orneğin yarı simetrik ise sistemin yarısını girer ve diger yarısını simetri alarak coğaltırsınız. Eğer sisteminiz çeyrek simetrik ise once dortte bir kısmı girer simetriyle çoğaltır daha sonra da birkez daha simetri alırsınız. Boylece hem yapınızın tamamını çoğaltırken isimler de kendiliğinden olması gerektiği gibi olur.


Merhaba,

Bahsettiğiniz türde yapıların isimlendirilmesini 6.0100 versiyonunda kolay bir şekilde yapabileceksiniz.
Kolon kiriş vb elemanların isimlendirilmesinde, isimlendirme yönü seçebileceksiniz Örn. Sağdan Sola veya Soldan Sağa / Yukarıdan Aşağıya veya Aşağıdan yukarıya şeklinde.
İsimlendirmenin bu özelliğini kullanarak aşağıdaki sırayı takip ederek şekilde isimlendirme yapabileceksiniz.

Yapının A ve B Blok tan oluştuğunu farz ediyorum
- A Blok isimlendirmesini A Blok yapı elemanlarını seçerek standart bir şekilde isimlendiriyorum.
- B Blok isimlendirmesini yaparken B Blok elemanlarını seçip , A Blokta olmayan farklı elemanları iptal ediyorum ki bu elemanlar isimlendirme sırasını bozmasın.
ve isimlendirme yaparken Simetri yönüne bağlı olarak yön seçeneklerini değiştiriyorum.
Örn. X eksenini baz alan simetrik yapılarda Sağdan sola isimlendirme yönünü, Soldan sağa şeklinde değiştiriyorum.

Böylece

A BLok .... >> | << .... B Blok

S1 S2 S3 .... >> | << .... S3 S2 S1 şeklinde ismlendirme yapmış oluyoruz



Şu an çoklu isimlendirme yapamadığınızı söylemişsiniz. İsmi S6 olacak 3 tane kolonu seçip özelliklerine girerek ismini S6 olarak değiştirirseniz.
Seçili olan elemanların hepsinin ismi aynı olur

İyi çalışmalar
 
Geri
Üst