Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Beton dökümü esnasında bir kolon yarıda kalmış

mkalpkiray

Yeni Üye
Zemin kat betonu dökülürken bir tane kolonda beton yarida kalmis. üstte kiriş ve döşeme tamam, alttanda 1 metre falan var, ortadan boş kalmış. Vibrasyon hatasi mi yoksa baska bir sey mi belli değil. Muteahhit gerekirse katin hepsini yıkalım diyor. Fakat 2 milyona yakin bir maliyetten bahsediyoruz. Fotograflari ekledim. Hocalarim sizden ricam nasil bir yol izlememiz gereklidir. Ben soğuk derze ragmen kolonun yıkılıp demirleri bastan baglanip tekrardan beton dökmeyi tavsiye ettim kendimce. Siz ustatlarimin tavsiyesi ne olur acaba?

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    2.2 MB · Görüntüleme: 31
  • 2.png
    2.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 29
  • 3.png
    3.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Vibratörle falan olacak iş değil bu. Muhtemelen kalıp temizliği düzgün yapılmadığı ve kolon kiriş birleşim bölgesi çok yoğun olduğu için o bölge döküm sırasında tıkandı. Projenizi kontrol edin. Belki kritik bir kolon değildir. Yapı az katlıdır vs başka bir çözüm bulunabilir.

Merhaba. Bence karanlıkta dökülmüş bir beton gibi. Tulum dökülmüş. Sadece kolonu kırıp kolonu donatıları bağlayıp kolonu dökseniz birleşim yeri problemleri çıkabilir. Bence bu durum betonarme ve yapı malzemeleri üzerine çalışmış akademisyenler ile görüşerek kendilerinden tavsiyeler alınmalıdır. İyi çalışmalar dilerim.

Geri