V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

betonarme çatı

Betonarme çatı oluşturdum fakat döşemeler eğik olmadı, bununla beraber sistemi doğru oluşturup oluşturmadğımı da sormak isterim, yardımlarınız için teşekkürler şimdiden..

aozhan90:hy9o8tsu' Alıntı:
ekteki projemde betonarme çatı oluşturdum fakat döşemeler eğik olmadı, bununla beraber sistemi doğru oluşturup oluşturmadğımı da sormak isterim, yardımlarınız için teşekkürler şimdiden..

Döşeme toolbarındaki Objelere eğim ver komutu ile döşemelere eğim verilebilir.

Objelere eğim vermek için açı, eğim oranı veya kot farkı tanımlayarak eğimli döşeme oluşturulabilir.

dsm.jpg

bir sorum daha olacak, sistemi oluşturdum fakat çatı kattaki neredeyse tüm kirişlerde "N" hatası verdi, bunu nasıl çözebilirim ?

Ekli dosyalar

aozhan90":2atlnlzw' Alıntı:
bir sorum daha olacak, sistemi oluşturdum fakat çatı kattaki neredeyse tüm kirişlerde "N" hatası verdi, bunu nasıl çözebilirim ?

Merhaba,

Eğimli kirişlerde N (normal kuvvet) oluşması beklenebilecek bir sonuç... Sorunuzun yanıtı ise deprem yönetmeliğinde bulunmaktadır. (Nd < = AcFck /10 )

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    134.9 KB · Görüntüleme: 7,017
iyi günler.İde statikte çatı çizilmediğinden dolayı çatı yükünü nasıl göstermeliyim. Ahşap oturma çatı yapılıcak yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Geri