V11'i Online Satın Alın

Betonarme 8.61 Perde Kesme Güvenliği

BURAK AKTÜRK

Yeni Üye
Merhabalar. İdecad Betonarme 8.61 kullanıcısıyım. Bu projemde zemin katta P02 adlı perdenin kesme güvenliğini bir türlü sağlayamadım. Bu durumu nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz?
Aynı zamanda bu perde için kesit yetersiz hatası da alıyorum fakat ne kadar büyütürsem büyüteyim sorunu engelleyemedim.

Birde yine aynı projede radye temel sorunu var. Temeli 50 cm kalınlık ile bir türlü geçemedim neyi yanlış yapıyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Şimdiden çok teşekkür ederim

indirme linki:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: Betonarme 8.61 Perde Kesme Güvenliği Hakkındaki Problem

MERHABA BURAK BEY.

daha önceki projelerinizi de incelemiştim.siz geometri kontrollerini dikkate almıyorsunuz.öncelikle onları düzeltmeniz gerekiyor orada hangi katta ne tür bir hata olduğu yazıyor.

döşemelerde tanımlamada hatalar ve kaçıklıklar var.
döşemeleri üst üste tanımlamışsınız,yani bir döşeme üzerinde bir tane daha var.
hatalı kiriş panel kesişimleri de var

geometri kontrollerinde ki hataları düzeltirseniz,hata vermeyeceğini düşünüyorum.

iyi çalışmalar

Merhaba actombo
Ben indirip kontrol yaptım geometri kontrolünde herhangi bir hata yok diyor.
Son projeyi kontrol ettiniz mi?
Galiba düzeltilip konulmuş.

Ünver ÖZCAN

merhaba Ünver bey
ben ide7 dosyasını açtım baktım.onda vardı hatalar.

unver":3h1d0lph' Alıntı:
8.61 de hata görünmüyor.

8.61 AÇTIM.
P02 zemin kat kesme güvenliği sağlanmıyor diyor rapor kısmında.
ama geometri hataları kısmında hata yok.

Düzeltip yükledim ide7 ve ide8.61 hata vermiyor,kontorl ettim.
1-temele,temel derinliği kadar anpartman ekledim.
2-kirişleri ve döşemeleri silip yeniden çizdim
3-perdelerin kafa donatı ayarlarını düzenledim
4-sistemi karma seçtim
bu şekilde hata vermiyor.

Merhaba,
Proje 8.61 versiyonunda çizilmiş; 7 versiyonu ve 8.61 versiyonu arasında veri girişi farkları olduğu için 7 versiyonu üzerinden değerlendirmek çok doğru olmayacaktır (7 versiyonunda çözmek için veri girişi farklarından kaynaklanan hataların giderilmesi gerekir.)
[*]Projenizde A aksında eğik kirişlerle düz kirişlerin bağlantısında problem var. Resimdeki düğüm noktalarını birbiri ile kesiştiriniz.

[*]Perde kesme güvenliği sorunu ile ilgili bir kaç çözüm olabilir. Beton sınıfını artırmak, perdeye gelen kesme kuvvetini azaltacak şekilde diğer kolon ve perdelerin boyutlarını artırmak vb. şeyler yapılabilir.
[*]Betonarme tasarım radye temel penceresini açtığınızda, ilave donatılar sekmesinde ilave donatılarınızın bazıları yeterli gelmemektedir. bunların donatı çapı artırılabilir ya da aralıkları azaltılabilir.

Ekli dosyalar

• düğüm noktası.PNG
    düğüm noktası.PNG
    35.1 KB · Görüntüleme: 5,228

Öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
8.61 versiyonunda çizip 7 kullanan kullanıcılar da inceleyebilsin diye eski versiyon olarak kayıt edip onu da eklemiştim. Fakat 7 versiyonuna dönüştürdüğümde İbrahim beyin bahsettiği gibi bazı saçmalıklar oluyor dolayısı ile 8.61 üzerinden çizdiğimi kale alarak yapılan değerlendirmeler daha doğru olacaktır.
Söylediğiniz iyileştirmeleri deneyerek tekrar yanıt yazacağım çok teşekkür ederim

Geri