V11'i Online Satın Alın

Betonarme 8.61 Yetersiz olan döşeme ya da hatalı döşeme aksı

BURAK AKTÜRK

Yeni Üye
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhabalar yukarıda linkini paylaştığım son hale getirdiğim projemde geometri kontrolü yaptığımda: zemin katta ''DZ03 döşemesi için Yetersiz olan döşeme ya da hatalı döşeme aksı'' hatası alıyorum bunun nereden kaynaklandığını bir türlü bulamadım bu hata ile karşılaştığım vakit ne yapmalıyım?

Bİrde son katta konsol döşemeleri saçaklar ile birleştirdim tek döşeme yaptım fakat bu sefer döşeme kalınlığı sağlamıyor hatasını verdi bunu sizce ne yapmalıyım 15'ten fazla kalınlık seçmek istemiyorum doğal olarak.

şimdiden çok teşekkür ederim.

Re: Betonarme 8.61 Yetersiz olan döşeme ya da hatalı döşeme

Merhaba
Önerilerim;
--DZ03 döşemesi için: döşeme parçası kaldığından hepsini seç ikonundan döşemelerin hepsini seçip silin tekrar oluşturun,
--Hesap yaptırıldığında Perde ve döşeme yetersizliği kalıyor, (7 hata)

Ünver ÖZCAN

unver":39fn1i32' Alıntı:
Merhaba
Önerilerim;
--DZ03 döşemesi için: döşeme parçası kaldığından hepsini seç ikonundan döşemelerin hepsini seçip silin tekrar oluşturun,
--Hesap yaptırıldığında Perde ve döşeme yetersizliği kalıyor, (7 hata)

Ünver ÖZCAN

Ünver bey öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Bütün döşemeleri silip yeniden tanımlayınca öngördüğünüz gibi o hatanın önüne geçtim. Bahsettiğiniz perde hatası ise zemin katın yüksekliğini program 380 cm gibi görüyor halbuki 280 cm. Yani programın çalışma mantığından dolayı ''perde yüksekliği kat yükseklğinin 1/15'sinden az olamaz'' hatası alıyorum sizde doğru bulursanız.

Bunun dışındaki ikinci soruma yanıt alamadım yani en üst kattaki konsol döşemeleri hatasız hale getirmem için ne yapmamı önerirdiniz?

Teşekkürler

Merhaba
BURAK AKTÜRK":1uneym5h' Alıntı:
Ünver bey öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Bütün döşemeleri silip yeniden tanımlayınca öngördüğünüz gibi o hatanın önüne geçtim. Bahsettiğiniz perde hatası ise zemin katın yüksekliğini program 380 cm gibi görüyor halbuki 280 cm. Yani programın çalışma mantığından dolayı ''perde yüksekliği kat yükseklğinin 1/15'sinden az olamaz'' hatası alıyorum sizde doğru bulursanız.
--Programın bulduğu kat yüksekliği doğru perde kalınlığını artırmanız gerekir.
BURAK AKTÜRK":1uneym5h' Alıntı:
Bunun dışındaki ikinci soruma yanıt alamadım yani en üst kattaki konsol döşemeleri hatasız hale getirmem için ne yapmamı önerirdiniz?
--Yapmanız gereken kalınlıkları artırmak.(Konsol 2m olduğu için.)

Ünver ÖZCAN

Geri