V11'i Online Satın Alın

Betonarme döner merdivenler hakında

Değerli Mühendis arkadaşlarım merhabalar,
idecad kütüphanesinde olmayan farklı merdivenleri bilindiği üzre rota objesi ile yapmak mümkün ama ekte gönderdiğim merdiveni bir türlü yapamadım. siz değerli meslektaşlarımdan acil yardım istiyorum :!: (kat yüksekliği=16,6*21=350)

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    52.1 KB · Görüntüleme: 455
Re: idecad betonarme döner merdivenler hakında

Merhabalar,
Ekten merdiveni indirebilirsiniz.
Merdiven stm dosyalarını merdiven kütüphanesine koymanız gerekiyor.
Bunun için programın kurulu olduğu dizine gidip "C:\Program Files\ideCAD\ideCAD Statik 10\stair" stair dosyasının içine indirdiğiniz dosyayı kopyalayın.
Daha sonra programı başlatın Ribbon menüden Merdiven -> Merdiven Ayarları -> Merdiven tiplerinden stair dosyasına attığınız merdiven tipini seçin.

Ayrıca model dosyasını da ektedir. Örnektekine benzer şekilde merdivenleri bu şekilde tanımlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Re: idecad betonarme döner merdivenler hakında

M. Berat Denli":2retkjaq' Alıntı:
Merhabalar,
Ekten merdiveni indirebilirsiniz.
Merdiven stm dosyalarını merdiven kütüphanesine koymanız gerekiyor.
Bunun için programın kurulu olduğu dizine gidip "C:\Program Files\ideCAD\ideCAD Statik 10\stair" stair dosyasının içine indirdiğiniz dosyayı kopyalayın.
Daha sonra programı başlatın Ribbon menüden Merdiven -> Merdiven Ayarları -> Merdiven tiplerinden stair dosyasına attığınız merdiven tipini seçin.

Ayrıca model dosyasını da ektedir. Örnektekine benzer şekilde merdivenleri bu şekilde tanımlayabilirsiniz.

çok teşekkür ederim berat hocam ....
farklı bir merdiven modelim daha var yardımcı olabilirseniz mutlu olurum.
Not: h:3m (bina giriş merdiveni olduğu için kafa yüksekliğini kurtarması için ilk 13 basamak rıht yuksekliği 17 cm olacak son 5 bsmk 15,8 cm olacak)

Ekli dosyalar

Geri