V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

BETONARME KİRİŞ ARASINA ÇELİK DÖŞEME BİRLEŞİM HATASI

Beytullah OLCAY

Yeni Üye
Merhabalar, projemde betonarme kirişler arasına çelik kirişleri kullanarak betonarme döşeme oluşturmam gerekli. Bu betonarme döşemede m2 başına 2.5 ton yük taşıyacak kapasitede olması gerek. Sistemimi oluşturdum ama analiz sırasında sürekli Tali Kiriş birleşimlerinde hata alıyorum sebebi nedir acaba yardımcı olabilecek olursa çok sevinirim

Ekli dosyalar

• GÖNENLİ PLATFORM.cde
    GÖNENLİ PLATFORM.cde
    31.8 MB · Görüntüleme: 7
  • Ekran Görüntüsü (1158).png
    Ekran Görüntüsü (1158).png
    936.9 KB · Görüntüleme: 38
merhaba öncelikle trapez saç hadvelerinizi tali kirişlerinize paralel yapmalısınız. bunun dışında probleminiz mesnetsiz betonarme kirişler fiktif koloncuklar tanımlayın sorununuz çözülecektir1741352185345.png.

Merhabalar, projemde betonarme kirişler arasına çelik kirişleri kullanarak betonarme döşeme oluşturmam gerekli. Bu betonarme döşemede m2 başına 2.5 ton yük taşıyacak kapasitede olması gerek. Sistemimi oluşturdum ama analiz sırasında sürekli Tali Kiriş birleşimlerinde hata alıyorum sebebi nedir acaba yardımcı olabilecek olursa çok sevinirim
Bu haliyle bu platformu uygulamak çok riskli. Ankrajların hesaplarına iyi dikkat et.

Son düzenleme:
merhaba öncelikle trapez saç hadvelerinizi tali kirişlerinize paralel yapmalısınız. bunun dışında probleminiz mesnetsiz betonarme kirişler fiktif koloncuklar tanımlayın sorununuz çözülecektirEkli dosyayı görüntüle 49569.
Merhabalar Burak Bey, öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. İDECAD de çelik çözerken bazı soru işaretleri oluyor kafamda bu konuda sizden birkaç öneri almam mümkün mü acaba? Yardımcı olabilir misiniz? İletişim bilgilerimi bırakacağım, iletişime geçebilirseniz çok sevinirim :)

Mail: [email protected]
Telefon : 0537 304 1989

merhaba öncelikle trapez saç hadvelerinizi tali kirişlerinize paralel yapmalısınız. bunun dışında probleminiz mesnetsiz betonarme kirişler fiktif koloncuklar tanımlayın sorununuz çözülecektirEkli dosyayı görüntüle 49569.
Burak bey
açıklamalarınız için teşekkür ederiz. Bir düzeltme yapmam gerekirse;
Tali kirişlerin çelik döşeme hadveleriyle dik olması yani; Trapez saclı kompozit döşeme, çelik kirişler arasına ve tali kirişlerin üzerine çizilen yük aktaran elemanlardır. Çalışma prensibi gereği trapezlerin alt ucu ile tali kirişlerin başlıkları birbirine 90 derece olacak şekilde bağlanmalıdır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Görseldeki gibi tali kirişler ile döşeme hadveleri birbirine dik olacak şekilde modellenmelidir.

1741592559332.png

Burak bey
açıklamalarınız için teşekkür ederiz. Bir düzeltme yapmam gerekirse;
Tali kirişlerin çelik döşeme hadveleriyle dik olması yani; Trapez saclı kompozit döşeme, çelik kirişler arasına ve tali kirişlerin üzerine çizilen yük aktaran elemanlardır. Çalışma prensibi gereği trapezlerin alt ucu ile tali kirişlerin başlıkları birbirine 90 derece olacak şekilde bağlanmalıdır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Görseldeki gibi tali kirişler ile döşeme hadveleri birbirine dik olacak şekilde modellenmelidir.

Ekli dosyayı görüntüle 49599
evet çok pardon orda bir anlatım hatası yapmışım ben kusuruma bakmayın lütfen

Geri