V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Betonarme Tasarım Zarfı deplasmanları

Yapımı analiz ettim. Deformasyonlar kısmından Betonarme tasarım zarfını seçtim ve oynattım. Resimdeki gibi sağ tarafta döşeme kiriş ve kolonlarda kütle halinde kayma oldu bu bana neyi anlatıyor veya herhangi bir sıkıntı olur mu ? Yapımı analiz edip rapor aldığımda herşey düzgün görünüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Betonarme tasarım zarfı deplasmanlarının fiziksel bir karşılığı yoktur. Betonarme tasarım zarfı, tasarım iç kuvvetlerini göstermesi bakımından anlamlıdır. Kısaca tasarım zarfı animasyonu, bu deplasmanlar yapıda eşzamanlı oluşmadığı için bize kayda değer bir bilgi vermez.

ölçek çarpanı değerinizi kontrol edin. Bu değeri , "1" girmeniz, yapı deplasmanlarının birebir simüle ettiğiniz anlamına gelir.
eğer 100 girersiniz yapınızın gerçek deplasmanları bu animasyonda 100 kat daha abartılı gösterilir.

Yapınızın deplasman davranışını yorumlamak için diğer kombinasyonları seçerek inceleyin. Eğer o kombinasyonlarda da bu bahsettiğiniz davranış varsa sisteminizi inceleyip, bu deplasmana sebep olan modelleme hatanızı bulun.

Geri