Güzel yanıtınız için teşekkür ederim Nihan Hanım. Idecad çelik kısmı ile ilgili yeteri kadar kaynak olmadığını düşünüyorum. Umarım bizden daha deneyimli ve kendini bu alanda geliştirmiş hocalarımız ve Idecad yetkili geliştiricileri bu alanda daha fazla eğitim ve programda iyileştirmeler yaparak sevdiğimiz bu programda çelik işlerimizi teorisine uygun ve pratikçe yapmamızı sağlarlar. Gönderdiğiniz eğitim gayet faydalı ama daha kapsamlı öğrenmek için araştırdığımda genelde şu tuşa basarak şu yapılır diye anlatılan eğitimlere denk geldim. Bunun yerine piyasada aktif kullanılan ulaşılabilir profil, birleşim özelliklerini ve tasarımda dikkat edilmesi gereken hususları ve çelik yapılar eğitimini bize hatırlatır nitelikte eğitimler bizim gibi çelikle ilgili kısıtlı kalmış bu alanda deneyimsiz meslektaşlarımızın bilgilerini pekiştirip uygulatmak için faydalı olur.. Tembellikten değil de usta çırak ilişkisinin, bilgi paylaşımının öneminden dolayı bunları talep etmekteyim. Özellikle genel deneyimlerimizin betonarme yapılarda olması sebebiyle çelik alanında küçük basit yapılar dizayn ederken dahi çizim almakla ve doğru bir analiz yapmakla ilgili eksiklikler yaşıyoruz.
Saygılarımla.