Betonarme yapı üzerinde çelik çatı

gurkanaydınn

Yeni Üye
Yüklediğim proje betonarme yapı üzerinde çelik çatısı olan bir proje. Projeyi 2 farklı analize sokuyorum Betonarme seçeneğini seçip R ve D katsayılarını ona göre seçiyorum analiz ettiriyorum herhangi bir hata almıyor sonra çelik kısım için çelik seçeneğini seçiyorum taşıyıcı sistem tipini C11 olarak seçip analiz ettiriyorum çelik kat için yani 1.kat x ve y yönünde kat ötelemeleri yetersiz uyarısı alıyorum betonarme kat için yani zemin kat y yönünde kat ötelemeleri yetersiz uyarısı alıyorum. Betonarme kısmı komple silip sadece çelik çatı bıraktığımda herhangi bir hata almıyorum analiz sisteminde doğrusu hangisidir? Ayrıca çakışma kontrolü sonucunda çıkan hataları düzeltemiyorum. Çelik kolonları kaldırıp çatı kirişlerini direk betonarme kolona ankrajlasam kat öteleme problemi için çözüm olur mu?
 

Ekli dosyalar

  • ÖRNEK 1.cde
    11.2 MB · Görüntüleme: 35
1- Önce çelik için seçim yapın analiz edin, çelik katın tasarımını tamamlayınız. Çelik malzemenin TBDY 2018 gereği göreli öteleme sınır değeri % 50 daha azdır. Doğal olarak çelik seçimi yapıldıgında göreli öteleme de sorun yasama ihtimaliniz artar. Bu seçimde sadece ve sadece çelik katın göreli öteleme dahil tasarımını tamamlayın, gerekirse kesit arttırınız. Sonrasında çelik için raporları alınız.
2- Projeyi farklı kaydediniz. Betonarme için R seçimi yapınız. Çelik kata hiç dokunmayınız, modelde varken ve bir değişiklik yapılmadan çelik elemanlarda analiz ediniz. Betonarmenin tasarımını tamamlayınız. Betonarme için raporları alınız ve iki raporu birleştiriniz.

3- Aşıkları tüm kesişimlerden bölünüz.

4- Kolonlar birleşim levhalarından daha kısa, kolonları uzatınız.

5- Kolon ayağındaki nervürler alın levhalı birleşime çarpıyor. Nervürleri kaldırmak gerekir. 3d ekrandan bakınca net görülür.
5- Alın levhalı birleşimin berkimeleri kolon içine çarpıyor, berkitmeler yatay olacak şekilde düzenlendi. Alın levhalı birleşim bulonları kolon kesitinin radiusuna çarpıyor, bulonlar arası mesafe acıldı. Bu çakışma durumlarının hepsi perspektif ekrandan fark edilmektedir. Aşağıdaki eğitimleri takip ediniz.

 

Ekli dosyalar

  • çelik catı.cde
    11.2 MB · Görüntüleme: 57
Geri
Üst