V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Betonarme yapı tasarımı

Merhaba. Ekte gönderdiğim mimari projeye göre, 2 katlı yapının alt katın betonarme üst katın yığma yapılması planlanıyormuş. Taşıyıcı sistemin üst katta da devam etmesi gerektiğini ve yapının bir bütün olarak çalışmasını istediğimden üst katı da betonarme yapma konusunda ısrarcı oldum. Bunun üzerine tek katlı yapılacağı söylendi ve tek katlı betonarme çizmem istendi ama açıkçası güvenemiyorum, yerinde üst katı yine söyledikleri gibi yığma yapabilirler. Binaya ben en azından yük olarak da olsa üst katı eklemek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olur musunuz?

tek katlı yapılacağı söylendi ve tek katlı betonarme çizmem istendi ama açıkçası güvenemiyorum, yerinde üst katı yine söyledikleri gibi yığma yapabilirler. Binaya ben en azından yük olarak da olsa üst katı eklemek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olur musunuz?
İnşaatın yapılacağı yerde belediye yok mu?
İlave yığma katın daha sonra ruhsatsız yapılmasını belediye müsaade etmez.

bu katı öyle ya da böyle mutlaka yaparlar. seçenek statik betonarmeyi 2 kat olarak yapar. ruhsat çıktı dosyasını tek kat olarak alırlar. betonarme proje başlık sayfasına büyük harflerle proje bu proje betonarme hesabı mimariden farklı olarak 2 kat olarak çözülmüştür. parantez içine ileride 1. kata da ruhsat alabilmek için yazabilirsiniz. öbür durumda performans hesabı isteyecekler , kiriş kolon ve perdelerde sargı vardır ibaresini yazılım gösterecek ,uygulaması yapılamıyacaktır. bölgemizde öneri üzerine bunu yapanlar vardır.

Geri