V11'i Online Satın Alın

Betonatme kolon üstüne çelik makas

sonerkorkmaz

Yeni Üye
Bir projemde B.A kolon üstüne ankraj ve onla birleşimli çelik makas çizmek istedim. Daha doğrusu mimarın talebi öyleydi. Programda yapamayınca başka bir statikci projeyi aynen tarif ettiğim gibi çizmiş(Ekteki ilk foto)
Kolon çizilmeden ankraj birleşimi atılamıyor. kolon tabakasını gösterme dediğimizde çizimlerde gorunmemesi sağlanamaz mı? sonuçta bu piyasada talep gören bir sistem. Ilk fotoda piyasada cizdirilmis direk ankraj üzerine oturan makas (çok talep var bu sisteme ) 2. Fotoda kendimi ifade edebilmek için çizdiğim basit tip. Çelik kolon olmadan ankraj yapılabilinir mi acaba. Yada çizimde veya raporda piyasa yönelik bir özellik eklenebilir mi teşekkür ederim.

d23c5623699e890a05be77e8878ecd9f.jpg
91550e978616158b5f745c8b52ebbdf4.jpg

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba;

Paylaştığınız resimler çok net değil ama anladığımız kadarıyla siz şöyle birşey yapmak istiyorsunuz:

Bu tür sorularınızı işin başında foruma sorarsanız yardımcı oluruz, ama en iyisi devam etmekte olan webinar eğitimlerine katılmanız olur.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• mesnet bağlantısı.JPG
    mesnet bağlantısı.JPG
    189.7 KB · Görüntüleme: 2,882
Merhaba;

Programda bu geometriyi yaratabilirsiniz sadece çizimde kullanılmak üzere detayı almak için daha doğrusu ekte basit halini oluşturdum. İsteğiniz not olarak alındı. Bu çözüm şimdilik uygulayabileceğiniz bir çözümdür.

İyi Çalışmalar.

Ekli dosyalar

Dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim. ofisi aramıştım kısa çelik kolonlara bağlı ankrajı önerdiler. ondada program bayağı hata vermişti. Eğitim videolarında mesnet birleşimleri bir tek çelik kolon ve makas elemanlar arasında yapılmıştı. artık takip edeyim yeni eğitim videolarınızı. Denedim oldu bu arada. sağlık olsun. teşekkür ederim.

Geri