Merhaba.
Projenize biraz baktım. Elimdeki V10.94 programıyla inceledim. Kapsamlı bilgi düzeyi seçilmiş. Kapsamlı bilgi düzeyi için umarım yönetmelikteki şartlar (beton karot testi sayısı, donatı çekme testi ve bunun gibi) gözden kaçmamıştır. Ben her ihtimale karşı belirtmek isterim. Kolonlarda performans analizi sekmesinden etriye sıklaştırması ve 135 derece durumu kaldırılmış. Yalnız kirişlerde neden 135 derece etriye sıklaştırması kalmış? Bunu anlamadım. Zaten S220'ye göre 135 derece etriye kancası olmaz. Bu durum yönetmelikteki sargılı ve sargısız beton davranışını etkiler. Ayrıca yerinde farklı çiroz uygulaması olabilir. Süneklik hesaplarında ideCAD V10.94 programında kolonlarda tanımlandığı şekilde çirozlar yoksa sadece doğrusal olmayan analizin süneklik hesapları için etriye mesafesi programdaki gözüken enine donatı kol sayısı/yerinde olan enine donatı kol sayısı değeri katına çıkarılmalıdır. Örnek verecek olursam programda 2 etriye kolu+4 çiroz olduğu zaman 6 adet kol enine donatı sayısı olur. Halbuki yerinde 2 etriye kolu+2 çiroz varsa 4 enine donatı sayısı olur. Bu durumda etriye mesafesi veya mesafeleri (6/4=1.5) 1.5 katına çıkarılmalıdır. Merdiven yüklerini göremedim. Performans analizlerinde ideCAD V10.94'te mutlaka merdivenler model olarak modellenmemeli sadece yük olarak (başlangıç ve bitiş yerlerinde bir mesnet reaksiyonu ve ara katlarda iki mesnet reaksiyonu) girilmelidir ama diğer ileriki versiyonlardaki durumları bilmiyorum. 8 yükleme için analiz yapın. Bu analizlerden biri veya birkaçında bina labil hale geliyorsa demek ki sistemde sorun vardır. Bir de ikinci mertebe etkileri için "doğrusal", "doğrusal olmayan" ve "doğrusal olmayan + large disp." seçeneklerinden neden "doğrusal olmayan + large disp." seçtiniz? Bu konuyu ben de yeni öğreniyorum. Bu konuda yeterli bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim (iyi denk geldi.). Benim için çok iyi olur. Bir de merdiven kulesinin modele dahil edilip edilmemesi gerektiğini ideCAD yetkilisine danışmanızı öneririm. Ayrıca orada bir döşeme de yok. Son olarak yaptığınız çalışma tek modlu itme şartlarını sağlmazsa ARSA yapılması gerekir. Bu durumda tasarım gözetmeni yönetmelik gereği (galiba "1.3" nolu madde) gerektiğinin bilgisini hatırlatmak isterim.
İyi çalışmalar dilerim.