V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

bina taşıyıcı sistemimi ne seçmeliyim?

22500705009

Yeni Üye
Merhaba,
B+3 projemde asansör perdesi kullanıyorum. projede bodrum perdesi ve asansör perdesi mevcut iken bina taşıyıcı sistemimi tablo 4.1 de hangisini seçmem gerekiyor? taşıyıcı deprem perdesi mimari sebebiyle kullanamıyorum. Ama program otomatik olarak R katsayısını 7 aldırdığında deprem kuvveti çok artıyor buna bağlı olarak da deprem perdelerini fazlaca kullanmam gerektiğini düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,
B+3 projemde asansör perdesi kullanıyorum. projede bodrum perdesi ve asansör perdesi mevcut iken bina taşıyıcı sistemimi tablo 4.1 de hangisini seçmem gerekiyor? taşıyıcı deprem perdesi mimari sebebiyle kullanamıyorum. Ama program otomatik olarak R katsayısını 7 aldırdığında deprem kuvveti çok artıyor buna bağlı olarak da deprem perdelerini fazlaca kullanmam gerektiğini düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Projenizi ekleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba,
Asansör perdesi taşıyıcı perde olarak geçer, her ne kadar statik müellifler uygun çerçeve akslarıyla bağlamasa da, çevresinde yeterli rijitlikte döşeme teşkil etmese de yine de taşıyıcı perde olarak geçer. Sizin alabileceğiniz zaten maksimum R katsayısı 7 olur -bağ kirişli perde+çerçeve de R=8- Zaten yönetmelikte daha az deprem yüküne karşılık gelen R=8 sadece yüksek sünek çerçeveler var ki artık tebliğlerle birçok yerde kullanımı yasak. Siz R'yi yüksek aldığınızda daha düşük deprem yükleriyle muhattap olduğunuzu farkında olmalısınız. Kısaca en ekonimik R=7 alabilirsiniz zaten, (bağ kirişli perde teşkil edilmediğini varsayımı ile.)

Geri