V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Bir çömez olarak Üstadların yardımlarını bekliyorum.

aykuthanbudak

Yeni Üye
Ekte sunduğum projeyi inceleyip yorum yapabilirmisiniz. Kirişlerde donatı yığılmaları var. Kısa kirişlerden bahsetmiyorum bile. Çözüm önerileriniz olarak olursa uygulamak isterim. Cevap alabilmek için konuyu burda açıyorum. Şimdiden teşekkürler. (dosya boyutu büyük olduğu için sıkıştırıp ekledim)

Ekli dosyalar

Sn aykuthanbudak

Projeniz için yorumlarım.
1- Geometri kontrolündeki hataları düzeltin,
2- projenizi üst yapı etkileşimli vermişsiniz bu çözüm için kirişsiz radye temel yapmanız veya üst yapı etkileşimsiz çözmeniz lazım,(kirişsiz radye temel çözseniz iyi olur.)
3- temelde PO2 kolonunu radye döşeme üzerine koyamazsınız. P02 altına temel kirişi koymanız lazım,
4- Binanın tamamı nervür yapılacaksa kolon kalınlıklarının dar kenarı 25 cm fazla olsun,
5- Kirişleri pilyesiz yapın,
6- Binanın tamamı nervür ise en önemli tasarım, her iki yönde yeterli deprem perdesi koymak olmalı
7- Koyduğunuz kısa perdelerin uzun kenarı devamında olan kirişler kısa veya perde dar genişliğinin iki misli genişlikte kiriş ile devam etmiş bu durumda ya fazla moment den donatı yığılmaları olmuş veya donatı mütemadiligi kaybolmuş,
8-1 ve 2 akları arasında ve komşu konsolunda nervürleri uzun kirişlere değil diğer yönde kısa kirişlere yükleyin,
9- En sagda N33-21-13-01 mütemadi olacak şekilde çevirin,
10-N19 merdiven sahanlığı kenarına gelen nervürü diğer istikamete çevirin,
11-Kiriş demirlerini kalınlaştırın,
12- kolona basan kat veya temel kirişleri kolonun tam ortasına gelecek şekilde ortalayın,
13- duvar yüklerini kontrol edip doğrusunu alın,
14- Merdiven yüklerini siteme verin,

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Geri