V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Bir kaç problem

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ssesli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ssesli

Üye
idestatik 7 sahibiyim. Ekte de göreceğiniz proje üzerine çalışmaktayım ver bir kaç problemle karşılaştım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Bunlar,

1.Subasman perdesi tanımlarken forumdaki örneği göz önünde bulundurarak tanımladım.Fakat kat planı - temel planı ikonuna tıklamama rağmen kat planında hala bu perdeler görünmekte. ( Örnekte görünmüyor )
2. Donatılarda tüm kirişlerimde 2 alt 2 üst 12 lik demir görünüyor.Bundan sonra donatı parametreleri kısmından kiriş donatılarımda sadece 14 lük kullan dememe rağmen donatılar değişmiyor.
3. Kirişlerde başta ve sonda 1 adet 12 lik ilave çıkıyor ben bunun yerine alt ve üst donatıyı 1'er artırıp ebatlarıda 14 lük yapınca donatı alanı yetersiz diyor.( Pursantaj ile alakalı olabilir )
4.Yeni kullanıcı olduğum için üstadlardan ricam projede görmüş olduğunuz hataları bildirmeniz.

Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

ssesli":2t8gx328' Alıntı:
idestatik 7 sahibiyim. Ekte de göreceğiniz proje üzerine çalışmaktayım ver bir kaç problemle karşılaştım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Bunlar,

1.Subasman perdesi tanımlarken forumdaki örneği göz önünde bulundurarak tanımladım.Fakat kat planı - temel planı ikonuna tıklamama rağmen kat planında hala bu perdeler görünmekte. ( Örnekte görünmüyor )
Merhaba,
Su basman perdeleri hem mimari, hem de kalıp planı modunda görünür. Ancak bu perdelere üst kot verildiği için Çizim Menüsünden Kalıp planı alındığı zaman kalıp planında görünmeyecektir.

2. Donatılarda tüm kirişlerimde 2 alt 2 üst 12 lik demir görünüyor.Bundan sonra donatı parametreleri kısmından kiriş donatılarımda sadece 14 lük kullan dememe rağmen donatılar değişmiyor.
Projede analiz yapmamış olabilirsiniz. Analiz menüsünden Analiz+Betonarme komutunu tıklamanız gerekiyor.
3. Kirişlerde başta ve sonda 1 adet 12 lik ilave çıkıyor ben bunun yerine alt ve üst donatıyı 1'er artırıp ebatlarıda 14 lük yapınca donatı alanı yetersiz diyor.( Pursantaj ile alakalı olabilir )
Kiriş donatılarına müdahale ettiğinizde herhangi bir mesnette veya açıklıkta gerekli donatı ihtiyacı sağlanmazsa AS(-) uyarısı vermesi normal. Betonarme/Kiriş diyaloğunda Betonarme konfigürasyonu sekmesinde
donatı yetersizliğinin nerede olduğu görülebilir.

4.Yeni kullanıcı olduğum için üstadlardan ricam projede görmüş olduğunuz hataları bildirmeniz.
Şimdiden teşekkürler
*1.kattaki saçak döşemelerin kot farkı nedeniyle diğer döşemelerle sürekliliği yok.Bu durumda saçak döşemelerin konsol donatı akslarının oturduğu kirişlerin özelliklerinden -Bu kiriş konsol döşemeyi taşıyor- seçeneğinin işartlenmesi uygun olur.(Örnek vermek gerekirse D08 döşemesinin konsol donatı aksının oturduğu K08 kirişini seçin. Obje özellikleri komutunu tıklayın. Açılan diyaglogta Statik/Betonarme Sekmesinde -Bu kiriş konsol döşemeyi taşıyor- seçeneğini işaretleyin.)
* Analiz Ayarları Temel/Zemin Sekmesinde -Üst Yapı etkileşimli çözüm- seçeneğinin işaretlenmesi önerilir. (C ve D grubu zeminlerde TDy 2007 ye temel dönme ve deplasmanlarının üst yapıda dikkate alınması isteniyor.)
*Yine Analiz ayarları Yük güvenlik sekmesinde -TS500 yeniden dağılım maddesini uygula- seçeneğinin işaretlenmesi önerilir. (Kolon Kiriş Birleşim güvenliği kontrolünde faydalı olabilir)
*Sürekli temellerin panel objelerine düğüm noktalarından bağlanmaları gerekiyor. Bu nedenle oluşturduğunuz temel sisteminde TK02-03-04-05 sürekli temelleri taşıyıcı elemanlara bağlanmıyor. Bunu yerine tüm sistemi radye temel dizayn etmek veya örnek projedeki gibi sadece panellerin altına radye döşeme tanımlamak uygun olur.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• eksikas.PNG
    eksikas.PNG
    61.3 KB · Görüntüleme: 6,679
  • örnektemel.cde
    örnektemel.cde
    1.2 MB · Görüntüleme: 521
Merhaba,

Deyalı cevabınız için teşekkürler.Ekemiş olduğunuz dosyayı son versiyona sahip olmama rağmen dosya uyumsuz diye açmadı.Kirişler ile ilgili olarak hesap sonuçlarında alt ve üst donatılar 2 adet 14 lük çıkmakta ve herhangi bir sorun gözükmemekte ama ben 2şer olar tüm alt ve üst donatıları 3er adete çevirdiğimde eksik donatı hatası veriyor. Konfügirasyona baktığımda negatif alan yok ama As(-) hatası görünüyor.Projenin örneği ekte,bakabilirseniz sevinirim.Teşekkürler

Ekli dosyalar

ssesli":16z06huv' Alıntı:
Merhaba,
Deyalı cevabınız için teşekkürler.Ekemiş olduğunuz dosyayı son versiyona sahip olmama rağmen dosya uyumsuz diye açmadı.Kirişler ile ilgili olarak hesap sonuçlarında alt ve üst donatılar 2 adet 14 lük çıkmakta ve herhangi bir sorun gözükmemekte ama ben 2şer olar tüm alt ve üst donatıları 3er adete çevirdiğimde eksik donatı hatası veriyor. Konfügirasyona baktığımda negatif alan yok ama As(-) hatası görünüyor.Projenin örneği ekte,bakabilirseniz sevinirim.Teşekkürler
-Bir önceki mesajımda eklediğim örnektemel.cde dosyası Ver 7.018 sürümünde kayıt edildi.
Projenizde kiriş donatılarını düzenleyip analiz yaptığınızda K4 ve K6 kirşlerinin AS(-) uyarısı vermesinin sebebi gövde donatılarındaki yetersizlik... İlgili kirişlere TDY 2007 madde 3.4.2.5 gereği gövde donatısı atılıyor.

Bu madde gereği montaj donatıları düzenlendiğinde mesnetteki donatı alanları da artıyor. Bu nedenle gövde donatısını da arttırmak gerekiyor.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• gövde.PNG
    gövde.PNG
    80.3 KB · Görüntüleme: 6,567
  • madde_3_4_2_5.PNG
    madde_3_4_2_5.PNG
    22.2 KB · Görüntüleme: 6,564
Geri