V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Birden Fazla Rijit Diyafram Sorunu

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tarkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tarkan

Yeni Üye
Merhabalar,
Ben İde Statik Ver6.2007 de bir proje yaptım. Ekte projeyi gönderiyorum. Sistemi oluşturup bodrum katta kirişleri panele çevirip, bina girişi için kolon ilave edip yırtık bıraktıktan sonra analiz yapmaya çalıştığımda Bodrum katta birden fazla rijit diyafram tespit edildiği uyarısı ile karşılaştım. Bir çok şey denedim sebebini bulamadım. Katı komple silip zemin katı bodruma kopyaladım. Fakat yukarıdaki işlemleri yaptığımda yine aynı hatayı verdi. Sebebini daha doğrusu hatamı öğrenebilir miyim ?
Teşekkür ederim..
 
Merhaba;

Projenizde herhangi bir sorun yok. 3 aksının üstünde ve 4 aksının altında kalan döşemeler bağımsız birer rijit diyafram oluşturmaktadır. Bu iki rijit diyaframı birbirine bağlayan herhangi bir döşeme olmadığı için programın bodrum katta 2tane rijit diyafram bulması gayet normaldir. Eğer siz bodrum katı tek rijit diyafram gibi çözmek istiyorsanız analiz sırasında programın rijit diyaframla ilgili rormuş olduğu soruya katta tek rijit diyafram kabulü yap diyerek çözümünüzü yapabilirsiniz.

Saygılarımla.
 
A aksında S7 ve S11 kolonları arasında bulunan panel, 3 parça ve farklı isimlerle girilmiş.Analiz sonuçlarında P7 ve P9'un düşey donatıları Q8/16 iken, P8 de başlıklarda 2*7Q16 orta bölgede Q8/3 gibi uygulanması zor donatı seçilmiş.
Bunun yerine, 3 parça değilde, tek elemanla modellendiğinde dengeli donatı (Q8/11) seçimi mümkün oluyor ki, yapılmasaı gereken bu olmalı diye düşünüyorum. Selamlar, saygılar vede tüm meslektaşlarıma yeni yılda sağlık ile bol , bereketli, kazançlar...
 
Geri
Üst