V11'i Online Satın Alın

Birden fazla rijit diyafram tespit edildi uyarısı alıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mimarss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
öncelikle kolay gelsin arkadaşlar benim birkaç sorum olacak bodrum katta birden fazla rijit diyafram tespit edildi uyarısı alıyorum bu bir sorun teşkil eder mi yoksa bir durumu mu ifade ediyor. diğer soruma gelince sahanlık kirişlerinde kot ayarlaması yaparken mesnetsiz kiriş veya hatalı kiriş kotu uyarısı alıyorum mesnetsiz kiriş uyarısı verince sistem çözülemiyor ve analiz kapanıyor hatalı kiriş kotu uyarısında ise sistem çözülüyor bununla ilgili yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin projeyi ekliyorum

Ekli dosyalar

Re: proje hakkında yardım

mimarss:1n8151fy' Alıntı:
öncelikle kolay gelsin arkadaşlar benim birkaç sorum olacak bodrum katta birden fazla rijit diyafram tespit edildi uyarısı alıyorum bu bir sorun teşkil eder mi yoksa bir durumu mu ifade ediyor. diğer soruma gelince sahanlık kirişlerinde kot ayarlaması yaparken mesnetsiz kiriş veya hatalı kiriş kotu uyarısı alıyorum mesnetsiz kiriş uyarısı verince sistem çözülemiyor ve analiz kapanıyor hatalı kiriş kotu uyarısında ise sistem çözülüyor bununla ilgili yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin projeyi ekliyorum
Merhaba,

Öncelikle aşağıdaki linkten Ver 8.504 sürümünü güncelleyiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

-Birden fazla rijit diyafram uyarısı saçak döşemelerin -50 cm. üst kot verilmiş olan bodrum perdelerine bağlanmasından kaynaklanıyor. Saçak döşemeleri silip, Ver 8.504 sürümünde tekrar giriniz.

-Bodrum katta K145 kirişine +145 cm. kot verilmiş. Kiriş bağlandığı kolonlara kot verilmemiş. Kirişi zemin kattan negatif kot vererek tanımlayınız.

-Bodrum kattaki -90 cm üst kot verilmiş olan P53 perdesinin üst kotunu sıfır olarak düzenleyip, 90 cm. lik kısmı zemin katta negatif üst kot vererek tanımlayınız.

İyi çalışmalar

levent bey iyi geceler sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda projeyi tekrar düzenledim sonuç olarak rijit diyafram problemi ortadan kalktı fakat kirişlere negatif kot vermeme rağmen geometri kontrolünde hatalı kiriş kotu uyarısı vermeye devam ediyor raporlarda bir problem gözükmüyor bu konuda ne önerirsiniz saygılar

mimarss":err1516v' Alıntı:
levent bey iyi geceler sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda projeyi tekrar düzenledim sonuç olarak rijit diyafram problemi ortadan kalktı fakat kirişlere negatif kot vermeme rağmen geometri kontrolünde hatalı kiriş kotu uyarısı vermeye devam ediyor raporlarda bir problem gözükmüyor bu konuda ne önerirsiniz saygılar
Tekrar merhaba,

K21 kirişinizin kotu kolonlarla uyumlu değil. Kirişleri negatif kot vererek tanımladığınız için kolonlara üst kot ve kot vermenize gerek yok. Ekteki projede K21 kirişinin ve bağlandığı kolonların kotları düzenlendi.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Merhaba
İlave olarak
--Bodrum katı rijit kat olarak alabilir,
--bodrum kattaki perde üstü kirişleri kaldırabilirsiniz.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Geri