V11'i Online Satın Alın

Birkaç noktada sorum var..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan evanes07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

evanes07

Etkin Üye
Merhaba, bikaç madde halinde merak ettiğim sorular şunlar;

1 - "R katsayısı 7 ve perde kesme kuvvetleri toplamının, toplam taban kesme kuvvetine oranı 0.75 ten büyük" hatası R 7 den 6 yapınca genelde düzeliyor..fakat bu çözüm ne kadar sağlıklı? başka alternatif çözümler ne olabilir merak ettim..

2 - Kat kopyaladıktan sonra silinen objeler yerinde çizgi kalıyo, bunlar raporda da çıkıyo. Bu çizgilerin idecad içinde silinme imkanı var mı?

3 - Kullanılan hesap yöntemi raporda iki farklı şekilde çıkabiliyo, tepki spektrumu ve dinamik analiz olarak..Ne gibi farkları var?

4 - Raporda kolon betonarme hesap sonuçlarında yük kombinasyonunda deprem yüklerinin hepsi negatif yansımış. Fakat aynı projenin resmen çizilmiş olanına baktım bazı yükler artı durumda..Bu farklılık neye bağlı olabilir?

5 - Perdelerde gövdede donatılar fi12 uçlarda donatılar fi14 olsa nasıl bir sonuç çıkar? Bir uyumsuzluk yada uygulama zorluğu çıkar mı?

Teşekkürler..

Mehaba,

evanes07:1uka6kll' Alıntı:
1 - "R katsayısı 7 ve perde kesme kuvvetleri toplamının, toplam taban kesme kuvvetine oranı 0.75 ten büyük" hatası R 7 den 6 yapınca genelde düzeliyor..fakat bu çözüm ne kadar sağlıklı? başka alternatif çözümler ne olabilir merak ettim..

TDY 2007 madde 2.5.1, 2.5.2, 2.5.3 , 2.5.4 maddelerini inceleyin.

2 - Kat kopyaladıktan sonra silinen objeler yerinde çizgi kalıyo, bunlar raporda da çıkıyo. Bu çizgilerin idecad içinde silinme imkanı var mı?

Sorunuz anlaşılmadı. Örnek proje veya resim eklerseniz, şu işlemden sonra şu oldu şeklinde açıklama yazarsanız bizim için daha anlaşılır olur.

3 - Kullanılan hesap yöntemi raporda iki farklı şekilde çıkabiliyo, tepki spektrumu ve dinamik analiz olarak..Ne gibi farkları var?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

4 - Raporda kolon betonarme hesap sonuçlarında yük kombinasyonunda deprem yüklerinin hepsi negatif yansımış.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Fakat aynı projenin resmen çizilmiş olanına baktım bazı yükler artı durumda..Bu farklılık neye bağlı olabilir?
Bir çok etmene bağlı olabilir.

5 - Perdelerde gövdede donatılar fi12 uçlarda donatılar fi14 olsa nasıl bir sonuç çıkar? Bir uyumsuzluk yada uygulama zorluğu çıkar mı?
Çıkmaz.

Geri