Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

Birleşim Hesabında Esas Alınacak Değerler

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tahae
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tahae

Üye
Merhaba, çelik projelerimde idecad bazı birleşimleri hesaplamadığından yabancı programında birleşim hesabı yapmak durumunda kaldım. Ancak ilgili yük değerlerini nereden alacağımı tam olarak anlayamadım. Çelik konusunda çok deneyimli değilim. Bu konuda yardımcı olabilecek olan var mı?
 
1726211348490.pnganaliz sonrası ilgili düğüm noktasına gelen kesit tesirlerini alarak artık nasıl bir birleşim tasarlayacaksanız(mafsallı , moment aktaran vb) kullana bilirsiniz
 
İdecad programında hesabı olmayan bir birleşim yapmak için birleşim noktasına gelen kesit tesirlerini görmek için analiz yaptıktan sonra kesit tesirlerine bakabilirsiniz. her kombinasyon için kesit tesirlerini görüntüleyebilirsiniz. Detaylı inceleyebileceğiniz bilgi bankası linki ekledim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

En verimsiz koşulda tasarım yapılmasına uygun kesit tesirini görmek için idecadde tasarımı yapılan bir birleşimi geçici olarak tanımlayıp analizini yaptıktan sonra birleşim tasarım raporunda alt kısımda en verimsiz kombinasyona ait birleşim noktasındaki tesirleri görebilirsiniz.

Not: birleşimi kayma birleşimi veya moment aktaran birleşimlerden hangisinin hesabını yapmayı planlıyor iseniz idecadde yükleri almak için o gruptan bir birleşimi geçici olarak uygulayarak modelleyiniz.

1726225651530.png
 
Geri
Üst