V11'i Online Satın Alın

Bitirme Projesi - Yapı Tasarımı Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kuru_52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kuru_52

Yeni Üye
Merhabalar. Bitirme projem için kafamda birçok soru işaretleri var. Öncelikle yapım için tasarımımda bir hata varmı, yapıdavranış katsayısını R=4 seçtiğimde hata raporda hata alıyorum bu neden,rijit diyaframı neye göre belirlemeliyim bunda etken nedir, merdiven analizi yaptıktan sonra merdiven donatılarına baktığında merdiven donatılarını döşeme kotundaki sahanlığa saplanmamış olarak gösteriyor sanki merdiven yapımdan bağımsızmış gibi.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba,

*Programda Süneklik Düzeyi normal sistem seçildiğinde TDy 2007 madde 2.5.3.1 e istinaden uyarı veriliyor. Ancak Deprem Bölgesi ve yapı yüksekliği kontrol edilmiyor. Projeniz 2.5.1.6 da koşulları sağlıyorsa uyarıyı dikkate almayabilirsiniz.
*Merdiven çizimleri kalıp planından bağımsız kendi içinde hazırlanmaktadır. 2 boyut çizim olanaklarını kullanarak istediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz. (Ayrıca merdiven mesnetleri yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenlenmiş.)
*Nervür enine dişlerinin hesap ve çizimlerinin alınabilmesi için Tipik kiriş belirle komutu ile hesap kirişi olarak tanımlanması uygun olur.

İyi çalışmalar

Benim yapım 12.48 m yüksekliğinde ve perdeli sistem buna göre R=7 seçmem gerekiyor galiba

*Nervür enine dişlerinin hesap ve çizimlerinin alınabilmesi için Tipik kiriş belirle komutu ile hesap kirişi olarak tanımlanması uygun olur.

Bunun içinde tüm nervür dişlerinin hepsini mi tipik kiriş olarak tanımlamam gerekli

Geri