V11'i Online Satın Alın

BODRUM KAT MANTAR DÖŞEME

Değerli arkadaşlar mevcut binamda bodrum katın heryeri perde ile çevrili acaba bodrum katı mantar döşeme yapıp üst katları kaset döşeme yapmamın deprem yönetmeliğine aykırılığı olurmu . Lisanslı idecad'den çözdüm bir sorun çıkmadı ama belediye kabul etmiyor.

İYİ ÇALIŞMALAR

Merhaba,

TBDY 2018' de farklı döşeme sistemlerinin bir arada kullanılması durumuna yönelik açıklama ve yaptırım bulunmuyor. Projenizin neden kabul edilmediğini, sizden ne istendiğini araştırabilirsiniz.
İyi çalışmalar

Levent bey,
Belediye ,benim projemde hem mantar döşeme hem kaset döşeme olduğu için idecad de TBDY 2018 sihirbazında döşeme seçiminde döşeme tipini mantar seçtiklerinde projede hatalar çıkıyor fakat döşeme tipini kaset seçtiğimizde çözümde herhangi bir sorun yok. İdecad de ayrı ayrı döşeme tipi seçimi yok ? Projede hem kaset hem de mantar döşemesi olmasına rağmen acaba kaset döşeme tipini seçip çözsek olur mu bir sakıncası varmıdır ? Siz hangisini tavsiye edersiniz . Projem ektedir

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İYİ ÇALIŞMALAR

Merhaba
Belediye ,benim projemde hem mantar döşeme hem kaset döşeme olduğu için idecad de TBDY 2018 sihirbazında döşeme seçiminde döşeme tipini mantar seçtiklerinde projede hatalar çıkıyor fakat döşeme tipini kaset seçtiğimizde çözümde herhangi bir sorun yok.
Önerim:
Yapı denetimci olarak böyle bir yapı gelse; TBDY2018 yönetmeliğinde her iki durum için bir katsayı seçimi olmadığı için hem kirişli hem de mantar döşeme şartını sağlamasını isterim.

Levent bey,
Belediye ,benim projemde hem mantar döşeme hem kaset döşeme olduğu için idecad de TBDY 2018 sihirbazında döşeme seçiminde döşeme tipini mantar seçtiklerinde projede hatalar çıkıyor fakat döşeme tipini kaset seçtiğimizde çözümde herhangi bir sorun yok. İdecad de ayrı ayrı döşeme tipi seçimi yok ? Projede hem kaset hem de mantar döşemesi olmasına rağmen acaba kaset döşeme tipini seçip çözsek olur mu bir sakıncası varmıdır ? Siz hangisini tavsiye edersiniz . Projem ektedir

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İYİ ÇALIŞMALAR
Tekrar merhaba,

-Eğer mutlaka farklı döşeme sistemleri kullanılacaksa en gayri müsait sonuçlara göre tasarım yapılmasını önerebilirim.
Bunun için TBDY sihirbazında döşeme tipini Kirişsiz Döşeme seçip, kirişsiz döşeme sistemine göre tasarım koşulları sağlanıp, daha sonra döşeme tipi "Kirişli veya kaset döşeme" seçilip, bu döşeme tipine göre de gerekli koşullar sağlanmalı.

Son olarak bu konuda bizim ne önerdiğimizden ziyade, resmi görüş bağlayıcı olacaktır. Bu nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığından görüş alınmasını öneririm.

İyi çalışmalar

Geri