V11'i Online Satın Alın

Bodrum kat perdesinde ''aynı koordinatlarda başka obje var''

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cankara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cankara

Yeni Üye
Merhaba,

Bodrum kattaki 2 bodrum kat perdesi ve 1 merdiven perdesinin birleşim noktasında ''aynı koordinatlarda başka obje var'' uyarısı alıyorum ve sistem çözülemiyor uyarısı aldığım için analiz yapamamaktayım.
Bu perdelerin birleştirilmesi nasıl yapılabilir? bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
Teşekkürler.

Re: Bodrum kat perdesinde ''aynı koordinatlarda başka obje v

cankara":tbsgx1wx' Alıntı:
Merhaba,
Bodrum kattaki 2 bodrum kat perdesi ve 1 merdiven perdesinin birleşim noktasında ''aynı koordinatlarda başka obje var'' uyarısı alıyorum ve sistem çözülemiyor uyarısı aldığım için analiz yapamamaktayım.
Bu perdelerin birleştirilmesi nasıl yapılabilir? bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
Teşekkürler.
Merhaba,
Sistem çözülemiyor sorunu merdivenden kaynaklanıyor. Merdiven kolları birbirine bağlanmıyor.

Aşağıda linklerden merdivenlerin oluşturulması ve mesnetlenme koşullarının belirlenmesi hakkında bilgi alabilirsiniz.
Merdivenin oluşturulması
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merdiven mesnet koşullarının belirlenmesi
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

-P01 perdesi kiriş bağlantılarında hata var. Perdeye rijit doğrultuda bağlanan kirişler perdenin iç düğüm noktasından bağlanmalı. Ayrıca perdeye y doğrultusunda bağlanan kirişlerin düğüm noktaları perde üzerinde değil.

Bodrum perdeleri üzerine kiriş girilmesine gerek yok. Perdeler kat yüksekliği boyunca tanımlanabilir ve döşeme kenarları perde olabilir.

-TBDY Sihirbazı/Tasarım Spektrum sekmesinde DD-3 girilen değerler hatalı. Deprem Haritasından DD-3 deprem yer hareketi düzeyi için verilen katsayılar girilmeli.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• m-1.png
    m-1.png
    64.6 KB · Görüntüleme: 414
  • P2.png
    P2.png
    15.8 KB · Görüntüleme: 414
  • P001.png
    P001.png
    47.9 KB · Görüntüleme: 414
  • dd-3.png