V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Bodrum Kat Tanımlaması nasıl yapılır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaya

Etkin Üye
Merhabalar, eklemiş olduğum kesitte görüldüğü gibi kot farkından dolayı 5.35 m kadar bodrum kat yüksekliğim oluşuyor, burada -2.80 kotuna kadar sıkıştırılmış toprak dolgu yapıp, hasır çelikli donatı ve grobeton uygulayarak, 2.90 m yüksekliğe sahip bir bodrum kat oluşturmak istiyorum.

-Bu tanımlamayı tek kat olarak, 5.35 m yüksekliğe sahip bir bodrum kat olarak mı tanımlamalıyım?

-Yoksa -2.80 kotuna kadar bir kat +0.10 kotuna kadar bir kat olmak üzere iki kat olarak mı tanımlamalıyım?

Doğrusu nedir? eğer farklı önerileriniz de varsa paylaşırsanız sevinirim... Şimdiden teşekkürler.bodrum kat.png

-2.80 kotuna kadar sıkıştırılmış toprak dolgu yapıp, hasır çelikli donatı ve grobeton uygulayarak, 2.90 m yüksekliğe sahip bir bodrum kat oluşturmak istiyorum.
imalatını yapacağınız hasır Çelikli donatı ve grobeton, üst katlardaki gibi yatay yükü kolon ve perdelere aktarabilecekse (-280 m kotunu) bodrum kat olarak kabul edebilirsiniz.

5.35 tek kat olarak tanımladığımda her türlü güvenli tarafta kalmış oluyorum o zaman değil mi?

Merhabalar, eklemiş olduğum kesitte görüldüğü gibi kot farkından dolayı 5.35 m kadar bodrum kat yüksekliğim oluşuyor, burada -2.80 kotuna kadar sıkıştırılmış toprak dolgu yapıp, hasır çelikli donatı ve grobeton uygulayarak, 2.90 m yüksekliğe sahip bir bodrum kat oluşturmak istiyorum.

-Bu tanımlamayı tek kat olarak, 5.35 m yüksekliğe sahip bir bodrum kat olarak mı tanımlamalıyım?

-Yoksa -2.80 kotuna kadar bir kat +0.10 kotuna kadar bir kat olmak üzere iki kat olarak mı tanımlamalıyım?

Doğrusu nedir? eğer farklı önerileriniz de varsa paylaşırsanız sevinirim... Şimdiden teşekkürler.Ekli dosyayı görüntüle 30332
Tabi zemin daha yüksekteyken niçin temeli -5.25 e kadar indirdiniz ? Tabi zeminden sonra toprağın altında kalacak şekilde temel yaparsanız, hem kat yüksekliğiniz hem de dolgu miktarınız azalmaz mı ?

Tabi zemin daha yüksekteyken niçin temeli -5.25 e kadar indirdiniz ? Tabi zeminden sonra toprağın altında kalacak şekilde temel yaparsanız, hem kat yüksekliğiniz hem de dolgu miktarınız azalmaz mı ?
Diğer köşelerde bu kesitte görünenden daha aşağıda tabii zemin kotum o yüzden.

Geri