V11'i Online Satın Alın

Bodrum katta zımbalama sorunu

neo_serdar

Yeni Üye
Herkese iyi günler İyi çalışmalar arkadaşlar
1-) Projede çatı katımda eğik döşemeler var. Projeyi analiz yaparken çatı katında D04 döşemesi algoritması oluşturulamıyor diyor. Bir sıkıntı oluşturur mu?
2-) Temelde 40 cm radye temel yaptım fakat temel analizinden sonra ZIMBALAMA hatasıyla karşılaşıyorum . Bodrum kattaki kolonların kesitinin yetersiz olduğunu söylüyor. Nasıl düzeltebilirim?
Teşekkürler

Ek : Proje

Ekli dosyalar

Merhaba
Önerilerim;
--Temel kotu ile bina arası boşluk var, radye temel kotunu sıfır alın, (Şayet temel kotu doğru ise binayı kot olarak aşağı çekin.)
--Deprem yönetmeliği 6. bölümü inceleyin,
--Zemin emniyeti çok düşük ve %50 artırılmış. Bu zemin D grubuna girebilir. Artırmamak gerekebilir. jeoloji raporunu ile kontrol edin.
--Temel radyesi kolonların bitiminden başladığı için zımbalama alanları çok az.
--Binada öne ve arkaya çıkma yaptığınız için tahminin öne ve arkaya radye temeli büyütebilirsiniz, böylelikle zımbalamadan kurtulmak için daha az kalınlık artırırsınız.
--Radye donatısının kalınlığını artırın,
--radye üzerinde kullanıcı tanımlı -(eksi) yük var, neden?
--Standart öneri merdiven ve duvar yüklerini düzenleyin.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Sorun varken sadece zemin emniyet gerilmesini 8.5 ken 12 yaptım , 40 cm radye ile kurtardım. Sonra zemin emniyet gerilmesini azaltarak kendi değerime geldim. bu kez bodrum katta gelen kolon boyutları yeterli değil hatası gitti. zımbalama sorununuda radyeyi 60 cm yaparak düzelttim. Diyeceğim o dur ki ben bu zemin emniyet gerilmesini 12 yapmadan önce radye yi aynı kalınlıkta denemiştim fakat hata giderilmedi. Zemin emniyet gerilmesini artırıp azalttıktan sonra hata düzelti. Programdan mı yoksa yapıdan mı kaynaklanıyor?

Geri