Eyyüp özdoğan
Yeni Üye
Bodrum perdesi donatısı yetersiz hatası alıyorum yardımcı olabilirmisiniz
Bu linki görmek için izniniz yok.
Giriş yap veya üye ol.
legolas":176cbolo' Alıntı:Bodrum P08 perdesi Q12/2 ara ile kurtarıyor. Lütfen yardımcı olabilirmisiniz.
Eklediğiniz projede örneğin 1. katta P05, perdesinin uzunluğu 260 cm., P16 perdesinin uzunluğu 245 cm. Kullanıcı tanımlı başlık uzunlukları ise her iki taraftan 150'şer cm. tanımlanmış. Perde orta bölgesi oluşmuyor. (P14 perdesinde de benzer durum var.)Merhabalar eklediğim projede perdelerde donatı yetersiz hatasını nasıl giderebilirim artık çok fazla kesit büyütemiyorum?
Versiyon geçişlerinde programa yeni olanaklar eklenmekte, iyileştirmeler ve geliştirmeler yapılmaktadır.idecad 10.92 yeni versiyonunda çözdüğüm projede bodrum perdelerinde eskiden 10 luk 20 ara donatı ve 8 lik 16 ara kesme donatısı yeterli olurken şuan ki versiyonda bodrum perdelerine aşırı yüklenme oluyor. ayrıca yeni versiyonda perde başlık donatılarında aşırı derece yükleme oluyor. yardımcı olursanız sevinirim
proje dosyasını ekledim. teşekkür ederimVersiyon geçişlerinde programa yeni olanaklar eklenmekte, iyileştirmeler ve geliştirmeler yapılmaktadır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.Projenizi daha önce çözdüğünüz versiyondaki haliyle eklerseniz, değişimi inceleyebiliriz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.İyi çalışmalar
Projeniz V10.92 sürümündeki haliyle eklenmiş. Eski versiyon olarak kayıt edip V10.82 sürümünde analiz yapıldığında perde tasarım kesme kuvvetleri ve buna bağlı olarak yatay donatılar birbirine yakın çıkıyor.idecad 10.92 yeni versiyonunda çözdüğüm projede bodrum perdelerinde eskiden 10 luk 20 ara donatı ve 8 lik 16 ara kesme donatısı yeterli olurken şuan ki versiyonda bodrum perdelerine aşırı yüklenme oluyor.
ayrıca yeni versiyonda perde başlık donatılarında aşırı derece yükleme oluyor. yardımcı olursanız sevinirim