V11'i Online Satın Alın

V11 ile Gelen Yenilikler ve Geliştirmeler Webinarı

BODRUM PERDELERİ VAR İKEN KİRİŞLİ RADYE TEMELDE TEMEL KİRİŞLERİ hata veriyor

BODRUM PERDELERİ VAR İKEN KİRİŞLİ RADYE TEMELDE TEMEL KİRİŞLERİNDEN HATA ALIYORUM DEMO SÜRÜMÜNÜ KULLANIYORUM SEBEBİ NE OLABİLİR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

Deneme versiyonı projeleride eklenebilir. Yardım sayfasını inceleyiniz. Proje sıkıştırılarak kayıt edilip (cde) formatında eklenmelidir.

Sürekli temelleri perde altında bölünüz. Sürekli temeli tanımlarken perde düğüm noktalarını kullanın.
1739281253778.png

Sürekli temellerdeki boyuna donatılarda bir sorun gözükmüyor. Kesme donatısı için verilen AS(-) hataları etriye donatı çapının arttırılması veya etriye aralığı azaltılarak sorun çözülebilir. "K" hatalarında kesit arttırmanız gerekmektedir.

1739281459580.png

As(-) hatası aldığınız temellerde "Kuvvetler-Donatı alanları" sekmesini inceleyiniz.
Asw/s(Gereken) donatı alanını asw(Mevcut) donatı alanı ile sağlamanız gerekiyor.
Gereken donatı alanından fazla olacak şekilde mevcut donatı alanını etriye çapı arttırılarak veya aralığı azaltılarak sağlanabilir.
Kesit arttırabiliyorsanız kesit arttırmanız daha uygun olur.
1739281598108.png

teşekkürler ama demo sürüm kullanıyorum diye
Sürekli temelleri perde altında bölünüz. Sürekli temeli tanımlarken perde düğüm noktalarını kullanın.
Ekli dosyayı görüntüle 48831

Sürekli temellerdeki boyuna donatılarda bir sorun gözükmüyor. Kesme donatısı için verilen AS(-) hataları etriye donatı çapının arttırılması veya etriye aralığı azaltılarak sorun çözülebilir. "K" hatalarında kesit arttırmanız gerekmektedir.

Ekli dosyayı görüntüle 48832

As(-) hatası aldığınız temellerde "Kuvvetler-Donatı alanları" sekmesini inceleyiniz.
Asw/s(Gereken) donatı alanını asw(Mevcut) donatı alanı ile sağlamanız gerekiyor.
Gereken donatı alanından fazla olacak şekilde mevcut donatı alanını etriye çapı arttırılarak veya aralığı azaltılarak sağlanabilir.
Kesit arttırabiliyorsanız kesit arttırmanız daha uygun olur.
Ekli dosyayı görüntüle 48834
en son bu hale getirdim projeyi ben çıkan hataların demo sürümünü kullandığım için olduğunu düşünüyorum böyle bir ihtimal var mı , gerekli uyarınız ile tekrardan çözümde yapıcam şimdiden teşekkürler :D

Ekli dosyalar

Geri