V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bodrum Perdesi Kesme Hatası Kas-

HErkese merhabalar. 3 bloktan oluşan dilatasyonlu bir otel projesi üzerinde çalışıyorum. blok alanlarım küçük. bodrum katta kuzey cephe 2.5 metre büyük. bodrum katta servis girişleri ve dilatasyon aralıkları olduğu için rijit bodrum seçmedim. Bodrum kat modellemeden önce kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği hatasını neredeyse bütün kolonlarda almaya başiladım. mimari kolon büyütmeye izin vermediği için bunları mevbur perdeye dönüştürdüm. fakat şu anda hem bodrum perdesi kesme hatasını fazlaca alıyoprum (tevziler fi14/10 ara ile anca kurtarıyor) hem de hala kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği hatası alıyorum. modellemede mi hata var bilmiyorum. yüklesem bakma şansınız var mı? Aynı modeli protada çözdüm orada çok az hata aldım.

Projenizi eklerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz
Dosya içerisinde çoğu kez katları silip baştan mirror vs yaptım. acaba dosyanın bozulmuş olma ihtimali var mı? baştan modellesem problem gider mi? Çünkü prota ile de modelleme yaptım sonuçlar beklediğim gibi oldu. Normal perdelerin hepsi kolondu fakat birleşim bölgesi kesme güvenliği hatası aldığım için perde yaptım. (aslında burada da kafamda soru işareti var. yönetmelik perde kiriş kesme güvenliği kontrolü eklemedi diye bu şekilde çözmek doğru mu bilemedim)

Perde grubu tanımlamalarınız yanlış herbir L perde grubuna farklı bir "grup adı" veriniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu hata 11 versiyonda analiz esnasında uyarı olarak verilmektedir.
1768297154086.png

L perde grubu içindeki boyut koşulunu sağlamayan kısa perdeleri. Yardımda anlatılan şekilde tanımlayınız.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Deprem ve analiz parametrelerini kontrol edin. Döşeme ve kiriş yüklerininin diğer program ile birebir aynı tanımladığınızı tekrar kontrol edin.
Perde elemanlarının diğer programda da kabuk olarak modellendiğini kontrol edin.

Kat genel bilgileri ile diğer programda benzer bir rapor var ise her kat için toplam g ve q bilgilerini kontrol edin.
1768298885148.png

Geri