V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Cami-i Projesi

Merhaba
Cami-i projesi yapıyordum, program da birçok sorunla karşılaştım.
--Yarı rijit diyafram olarak analiz yaptırdım.
1-Dinamik analizde mod sayısı yetersiz. (Yapı ağacından Mod Sayısını artırdım yine olmadı.)
2-Kubbe donatı çizimlerini ve detaylarını nasıl alıyoruz? (Çiz Sekmesi başlığı altında yok. Yapı ağacında Donatı çapı ve aralığı seçiyorum ama çizim nasıl alacağım bilmiyorum)

Proje linktedir, 4MB geçtiği için foruma yüklenmedi.
Teşekkürer... İyi çalışmalar

LİNK :
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba,

1-Projede mevcut haliyle Mod birleştirme Yöntemine göre veya tepki spektrumu çözümü yöntemi aktifken "Rijit diyaframları kütle merkezinde yoğunlaştır" seçeneği işaretlenerek analiz yapılırsa mod sayısı yeterli geliyor.

2-Kubbe donatı çizimleri 7 versiyonunda otomatik yapılmıyor. Programın 2 boyut olanaklarını kullanarak Siz çizebilirsiniz.

Notlar:

*Üst rijit bodrum katı numarası hatalı. -1 olmalı.

*Kubbe mesnetleri tanımlanmamış. Mesnetler yapı ile birlikte çözüm koşullarına göre düzenlenecekse, yarı rijit diyafram seçeneğine göre analiz yapılmalıdır. (Bu durumda merdiven mesnetleri de yapı ile birlikte çözüm koşullarına göre düzenlemelidir.)

Zemin kattaki kubbenin kotu hatalı görünüyor.

İyi çalışmalar

Levent Bey ;
Dediğiniz gibi Mod birleştirme Yöntemine göre veya tepki spektrumu çözümü yöntemine görede "Rijit diyaframları kütle merkezinde yoğunlaştır" aktif yaptım ama değişen birşey olmadı. Siz tarif ettiğiniz şekilde kaydedip eklermisiniz projeyi ben yapamadım.

1-Kubbe kotu düzeltildi.
2-Rijit Bodrum katsayısını -1 yaptım dediğiniz gibi. (bodrum yok burda neden bunu 0 değilde -1 alıyoruz?)

sadikcafer":zulhurvt' Alıntı:
Levent Bey ;
Dediğiniz gibi Mod birleştirme Yöntemine göre veya tepki spektrumu çözümü yöntemine görede "Rijit diyaframları kütle merkezinde yoğunlaştır" aktif yaptım ama değişen birşey olmadı. Siz tarif ettiğiniz şekilde kaydedip eklermisiniz projeyi ben yapamadım.

2-Rijit Bodrum katsayısını -1 yaptım dediğiniz gibi. (bodrum yok burda neden bunu 0 değilde -1 alıyoruz?)
*Üst rijit bodrum katı numarası sıfır girilirse zemin kat rijit kabul edilmiş olunur.

*Ekteki projede analiz yapıldığında mod yetersizliği sorunu yok. (Projede kubbe mesnet koşulları değiştirilmedi.)

Ekli dosyalar

Geri