V11'i Online Satın Alın

Cami kubbe modelleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bha

Üye
iyi günler ideyapı resimdeki kubbe kesitini ide statikte modellemek için iki ayrı kubbe için iki ayrı kat tanımlamam doğru olurmu yada nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler

Ekli dosyalar

• cami.jpg
    cami.jpg
    247.6 KB · Görüntüleme: 5,619
Sn meslektaşım,

bu kubbe kesiti biraz zorlama olmuş, pencere bölgesi kubbeyi adeta ikiye bölmüş, ve kesit geçişi düzgünlüğünü yitirmiş, Genelde pencereler kubbenin alt bölgesinde kubbe kasnağına yakın olarak planlanır.
Böylece kubbe homojen bir kesitle kasnağa bağlanır.
sizin kesitte ise çift kasnak hatta 3 kasnak kullanilmak durumunda kalınmış, Mimarın tercihine saygı duymak gerekir, ancak bu kubbeyi modellemek , yuk geçişlerini sağlamak mümkün olsada kesit geçişlerinde gerilme yığılması olur kanaatindeyim.
cevaba gelince: iki kat ve iki kubbe olarak girilmeli, üst bölge kolayda alt bölge kesik kubbe olarak girilecek ve iki kubbe arasındaki sonlu elamanlar ağ oluşumunda mesh'ler birbirine kilitlenecek.ilk kasnak dairesel kirişler ile oluşturulabilirde, alt bölgedeki kesik kısmı nasıl modellenir, kubbe istediğimiz kottan kesilebilir mi bilemiyorum, Ama şu ortaya çıktı ki, kubbeyi kesme ihtiyacı olabilirmiş.

Not: bu kesiti modellemeği başarabilirseniz, nasıl yaptığınızı öğrenmek isterim.

Saygılarımla. G.KÖSE

Tonoz komutu kullanılarak modelleme yapılabilir.

Ekli dosyalar

• Tonoz.png
    Tonoz.png
    123.4 KB · Görüntüleme: 5,561
iyi günler ideyapı size birkaç sorum olcak resimde görüldüğü gibi döşememe doğru bi şekilde eğim veremiyorum bunu doğru bişekilde nasıl yapabilirim ikinci sorum ise yaptığım tonozu mesletlememde sıkıntı yaşıyorum analiz yaptırdığımda As değerleri 0 görünüyor

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• X1.jpg
    X1.jpg
    447.8 KB · Görüntüleme: 5,517
IF WE EXPORTED A 3DS-MODEL FOR DOME TO IDECAD STATIK, HOW WE CONVERT THE MODEL TO DOME?

ammer":33cxxa1y' Alıntı:
IF WE EXPORTED A 3DS-MODEL FOR DOME TO IDECAD STATIK, HOW WE CONVERT THE MODEL TO DOME?

Imported 3DS model to ideCAD Statik won't be structural object, it will be simply 3D object. You should define structural dome object in the structural program by using dome command in order to analyse.

Geri