V11'i Online Satın Alın

cami kubbe oturtma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebasakin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ebasakin

Etkin Üye
iyi günler.
ilk defa camii projesi yapıyorum. sistemi çözerken kubbeyi yapıya mesnetledim ve kubbeyi dairesel kirişe dairesel kişi ise kat kirişlerine ve perdelerine oturtmak istiyorum. fakat program analiz esnasında geometri analizi yapın hatası verdi. proje dosyasını yüklüyorum. bu problemi çözmemde yardımcı olursanız teşekkür ederim. projeyi acil teslim etmem gerekiyor. bunu haricinde başka eksiklerim varmı diye kontrol ederseniz mutlu olurum

Saygılar

Ekli dosyalar

Merhaba,

Projede küçük kubbeler döşemeye oturuyor. Ancak mesnet koşulları kirişe bağlı olarak düzenlenmiş. Kirişe bağlanmalı. Bu durumda analiz yapılabiliyor.

Bunun dışında;

D06 döşemesinin altındaki yuvarlak boşluk döşeme kenarı ile oluşturulmaya çalışılmış. Burada döşeme boşluğu komutu kullanılmalı.

Büyük kubbe altına çizilen K1, K2 kirişlerin kotu döşeme ile uyumlu değil ve mesnet bağlantıları hatalı.

İyi çalışmalar

Buyuk kubbe altindaki kirisi oradaki perdeye nasilboturtmam gerekiyor. Kucuk kubbelerde ise altindaki boşluğu doseme boslugu komutu ile yapamadim dairesel sekilde olmuyor.

ebasakin":3awbf49w' Alıntı:
Buyuk kubbe altindaki kirisi oradaki perdeye nasilboturtmam gerekiyor. Kucuk kubbelerde ise altindaki boşluğu doseme boslugu komutu ile yapamadim dairesel sekilde olmuyor.

Döşeme boşluğu ve kiriş örnekte olduğu gibi tanımlanabilir. (Katman ayarlarından kubbe katmanı kapatıldı.)

Not: Panel objesi altında girilen sürekli temeller örnek projede olduğu gibi panellerin düğüm noktalarından bağlanmalıdır.

Ekli dosyalar

Levent bey katman ayarlarından kubbe katmanını nasıl açabilirim ?
2) Mesnet koşullarını açtıktan sonra görebilir miyim ?
3)İdecad de tambur kiriş oluşturma seçeneğimiz var mı ?

iyi çalışmalar

Geri