Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

Cami projesi kubbe çizimi

hatice bayram

Etkin Üye
Camii projemde kubbe çizimi sonrası mesnet koşullarını belirle sekmesini açıyorum ancak yapı ile birlikte çözüm seçeneğini işaretleyemiyorum sorun nereden kaynaklanıyor çok anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ediyorum şimdiden iyi çalışmalar...
 

Ekli dosyalar

ünver bey analiz yaptırdım hem kubbe analizi hem de tüm yapı analizi ancak donatı çıkmadı hesap aksı mı tanımlamamız gerekiyor anlayamadım tekrar yardımcı olur musunuz?
 

Ekli dosyalar

Hatice hanım merhaba,
modeliniz eksik, kubbe bu şekilde çalışmaz.
öncelikle kubbenizin yük aktarımını sağlamanız gerek, bunun için kubbe kenarlarının (çevresinin) mesnetleneceği yay kirişler( kasnak kirişleri) tanımlamanız lazım, bu kirişlerde düşey elemanlara yük aktarımını sağlayabilmeli ki, kubbe de yükünü temele kadar gönderebilsin.
akabinde, kubbenin mesnet tanımı gerekiyor,( kubbe sonlu elemanları, kirişlere bağlanmalı ki ,model birlikteliği ve birlikte analiz imkanı oluşsun.
kendiniz deneyin, takıldığınız yerde yardımcı oluruz, kolay gelsin.kasnak.png
 
Son düzenleme:
Merhaba dediğiniz gibi yay kirişler kullanarak kubbeyi yay kirişlere bindirdim geometri kontolü de yaptırdım sıkıntı çıkmadı ancak kubbe çizimi alınca konrol etme amaçlı program kapanıyor muhtemelen bir yerde hata yaptım yardım ederseniz çok memnun olurum.
 
programda kasnak kiriş komutunu bulamadım ben dairesel kiriş çizerek modelleme yaptım bu doğru bir yaklaşım mııdır? oluşturduğum model ektedir şimdiden teşekkürler...
 

Ekli dosyalar

Programda kasnak adında bir tabir yok, kasnak genel tabirdir, ve yay kiriş imkanları ( ben daire kiriş seçeneğini kullandım) oluşturulur.
gerekli müdahaleler yapıldı, model çalışıyor, bir kaç yetersizlik size kaldı, iyi çalışmalar.
 
yardımlarınız için ne kadar teşekkür etsem az ... kolonların yerini değiştiremiyorum çünkü temeli proje olmadan dökmüşler :( onların imalatına uygun proje çizmeye çalışıyorum gerekirse kubbe ebatını küçülterek yeniden çözebilirim. kasnak kirişle alakalı forumda bi kaç yazı okudum o yüzden farklı bir komut kullanmam gerektiğini düşündüm hatta buradan ekliyorum... çok teşekkürler iyi akşamlar.
 

Ekli dosyalar

  • 2022-02-08.png
    2022-02-08.png
    226.9 KB · Görüntüleme: 63
rica ederim, Allahın adının anılacağı bir esere tuz misali bir nebze katkı yapabildi isek mutlu oluruz, kolonların olduğu aksa kubbe çapını küçültüp çekebilirseniz statik açıdan çok güzel olur, iyi çalışmalar iyi akşamlar.
( bu tür projelere katkımız her zaman en üst seviyeden, bilgimiz yettiği kadar olacaktır.)
'Allah adını büyük harf ile başlatıyorum, ekranda niye küçük görünür ki?)
 
Merhabalar kubbenin binmiş olduğu yay kirişler kiriş çizimlerinde gözükmüyor burdaki bazı projeleri inceledim onlarda da bu sorunu gördüm bu nasıl düzeltilir ? Yardımcı olursanız memnun olurum teşekkür ederim şimdiden..
 
Merhabalar kubbenin binmiş olduğu yay kirişler kiriş çizimlerinde gözükmüyor burdaki bazı projeleri inceledim onlarda da bu sorunu gördüm bu nasıl düzeltilir ? Yardımcı olursanız memnun olurum teşekkür ederim şimdiden..
Yay kirişlerden birinin özelliklerinden "sağ uçta kirişi sürekli kabul et" satırının işaretini kaldırıp, analiz yapın. sorun çözülmezse proje dosyasını ekleyebilir veya 10 versiyonu lisanslı kullanıcılarımız için oluşturulan teknik destek portalından, portalda kayıtlı mail adresi ile teknik destek talebinde bulunabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst