V11'i Online Satın Alın

Döşeme Çekme, Kayma Gerilmesi Kontrolü Sorunu

Erhan M.

Kıdemli Üye
Merhaba,

TBDY 2018 ile birlikte döşemeler ile ilgili oldukça fazla kontrol getirildi. Bu düzlem içi çekme ve kayma kontrolü çoğu projede karşılaşıyorum. ideCAD bu kontrolü açık ve net şekilde yapıyor ama koyulması gereken ilave donatı için kullanıcının müdahale etmesi gerekiyor. Bir iki döşemede sorun değil ama büyük projede onlarca döşemede bu sorun oluşunca çok zaman kaybettiriyor.

ideCAD gerekli ilave donatıyı kendisi tanımlayamaz mı?

MaFiAMaX":1r4uvqpq' Alıntı:
Merhaba,
TBDY 2018 ile birlikte döşemeler ile ilgili oldukça fazla kontrol getirildi. Bu düzlem içi çekme ve kayma kontrolü çoğu projede karşılaşıyorum. ideCAD bu kontrolü açık ve net şekilde yapıyor ama koyulması gereken ilave donatı için kullanıcının müdahale etmesi gerekiyor. Bir iki döşemede sorun değil ama büyük projede onlarca döşemede bu sorun oluşunca çok zaman kaybettiriyor.
ideCAD gerekli ilave donatıyı kendisi tanımlayamaz mı?
Merhaba,
Talebiniz not alınmıştır.
İyi çalışmalar

Levent Bey teşekkür ederim. Temelde nasıl ki gerekli ilaveler hesaplanıp kesit kapasitesi ile ilgili sorun yoksa gerekli donatı koyuluyorsa döşeme için de benzer şekilde çalışabilir. İnanın son güncelleme ile en çok sıkıntı çektiğimiz konu bu oldu. Şu an 50 den fazla döşeme ile ilgili bu sorunu yaşıyorum.

İyi çalışmalar dilerim.

Geri