V11'i Online Satın Alın

Döşeme Analizi

Döşeme analizinde düğüm noktaları bağlı olmasına rağmen analize katılmayan döşemeler var. Nedeni çözemedim. Yardımınızı bekliyorum.
Bunun dışında eksik gördüğünüz yerler içinde yorum yaparsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Y.E.Zulkadiroglu":3lykymo9' Alıntı:
Döşeme analizinde düğüm noktaları bağlı olmasına rağmen analize katılmayan döşemeler var. Nedeni çözemedim. Yardımınızı bekliyorum

Merhaba,

8. kat ve diğer benzer katlarda:

1. D01'in ve D022in üstünde tanımlı olan yay döşeme kenarları K52 kirişin düğüm noktasında tanımlı değil. K52 ortadan tanımlı, her iki döşeme kenarını K52'in düğüm noktasına alın.

2. K04 ve K07'ye tanımlı konsol döşemelerde döşeme kenarı, sırasıyla K04 ve K07 kirişlerini bölmeden yerleştirilmiş. Her ikisinde de datayı düzeltin. Önce D05, D06, D08, D11 döşemelerini silin, sonra K04 ve K07'den kirişleri bölecek şekilde döşeme kenarlarını tanımlayın. Sonra döşemeleri tekrar tanımlayın.

3. Geometri kontrolü yaptığınızda K78'in sağında kısa bir kiriş kaldığını göreceksiniz. O kirişi silin.

Bu işlemlerin hepsini benzer katlarda da yapın.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    63.9 KB · Görüntüleme: 1,952
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    68.6 KB · Görüntüleme: 1,952
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    42.9 KB · Görüntüleme: 1,952
Merhaba,

Asma ve normal katlarda D01-02-05-06 döşemelerinin sınırları hatalı oluşuyor. D01 ve D02 döşemesinin döşeme kenarını K52 kirişine düğüm noktasından bağlayın. D05 veD06 döşemelerinin sol ve sağ sağ döşeme kenarlarını K04 ve K07 kirişleri üzerinde düğüm noktası oluşacak şekilde tekrar çizin.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Geri