V11'i Online Satın Alın

Döşeme Boşluğu Tanımlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ssesli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ssesli

Üye
Merhaba,

Yeni bir kullanıcı olduğum için yanlış bir şey yazarsam kusura bakmayın.
Benim sorunum döşeme boşluğu tanımlamış olmama rağmen hatta boşluk haricindeki kısımlara hesap aksı tanımladım fakat kalıp planında döşeme boşluğu görünmüyor. Bu konuda yapmam gereken bir şey varmı?

Merhaba,
Boşluk, Döşeme yardımcı toolbarındaki "döşeme boşluğu" komutu ile oluşturulursa kalıp planında yırtık donatıları görülebilir.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

cevap için teşekkürler. Demek istediğim yırtık donatıları değil. Döşeme boy donatıları ve pilyelerin boşluk boyunca devam etmesi.Bunu program otomatik olarak algılayamıyormu?

Peki o zaman sizce döşeme boşluğu ilemi tanımlamak yoksa döşeme kenarı ile mi boşluk tanımlamak daha mantıklı. ( yapmak istediğim döşemenin içinden merdiven boşluğunu oluşturmak )

Duruma göre değişir. Eğer döşemedeki boşluk döşemenin bir bütün olarak çalışmasına engel oluyorsa döşeme kenarı oluşturulabilir. Boşluk Döşeme üzerinde küçük bir alanda ise döşeme boşluğu komutu ile oluşturulabilir. Projenizi eklerseniz daha net cevap verebiliriz.

Meraba

Döşeme boşluğunun etrafına çizilen donatıları 12 lik değilde 14 lük veya 10 luk nasıl yapabiliriz? Bazı projelerde hiç 12 lik kullanmadığım oluyor, sadece boşluk etrafı için 12 lik kullanmak zorunda kalıyorum.

coskun3561":16fmeq1y' Alıntı:
Meraba
Döşeme boşluğunun etrafına çizilen donatıları 12 lik değilde 14 lük veya 10 luk nasıl yapabiliriz? Bazı projelerde hiç 12 lik kullanmadığım oluyor, sadece boşluk etrafı için 12 lik kullanmak zorunda kalıyorum.
Merhaba
Kat planında çizdiğiniz döşeme boşluğunu çift tıklayın. Açılan döşeme boşluk ayarları diyaloğunda donatı çap ve adedine müdahale edebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• boşluk_donatısı.PNG
    boşluk_donatısı.PNG
    133.5 KB · Görüntüleme: 5,663
merhaba
döşeme yırtığı donatıları statik raporda yer alıyor mu yoksa sadece kalıp planı üzerinde mi gösteriliyor ben raporda döşeme yırtığı donatılarını belirten bir bölüm bulamadım.

Geri