V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Döşeme donatı sorunu

Yeni güncellemeden sonra merdiven boşluğu etrafına attığımız döşemelerde (saçak,konsol v.b.) kısa doğrultuda donatı sorunu yaşıyorum. Döşemelerde hesap aksı olmasına rağmen hesaplarda ve çizimlerde donatıyı göremiyorum.Örnek olarak attığım projede 2.kat D08 döşemesi 1-Aksı ile D09 Döşemesi 2-Aksı doğrultusunda donatı hesaplarda dahil görülmemektedir. Yardımcı olursanız seviniri. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Erman Güdü":1yuy032w' Alıntı:
Yeni güncellemeden sonra merdiven boşluğu etrafına attığımız döşemelerde (saçak,konsol v.b.) kısa doğrultuda donatı sorunu yaşıyorum. Döşemelerde hesap aksı olmasına rağmen hesaplarda ve çizimlerde donatıyı göremiyorum.Örnek olarak attığım projede 2.kat D08 döşemesi 1-Aksı ile D09 Döşemesi 2-Aksı doğrultusunda donatı hesaplarda dahil görülmemektedir. Yardımcı olursanız seviniri. İyi çalışmalar.

Merhaba,

K06 ve K09 kirişleri için; Kiriş Ayarları, Statik/Betonarme sekmesinde bulunan "Bu kiriş konsol döşemeyi taşıyor" seçeneğini işaretleyip, tekrar döşeme analizi yaptırın.

İyi çalışmalar

İlginiz için teşekkür ederim. Program onu otomatik algılıyor sanıyorum. Bu tip döşemelerde kullanmamız gerekiyor anladığım kadarıyla. İyi çalışmalar.

Geri