V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Döşeme Donatı Yetersiz Sorunu

Döşeme donatısı yetersiz hatası alıyorum.
Döşemede sağ üst ilave donatı aralığını azaltmama ve donatı çapını değiştirmeme rağmen hata almaya devam ediyorum
Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Konsol döşemelerde konsol donatısı, sürekliliğindeki döşemeye ait üst ilave donatısıdır. Donatıyı değiştirmek için donatı aksının sürekliliğindeki döşemeye ait donatı aksının ilave donatısı da değiştirilmelidir.

Eklediğiniz projede D05 döşemesinde 1 nolu donatı aksındaki AS(-) sorunun çözümü için D08 komşu döşemesinin 1 nolu donatı aksının Sol üst ilave donatısını da değiştiriniz. Bu durumda As(-) sorunu düzelecektir.

Not:
Merdiven kotu ve yüksekliği zemin kat ile uyumlu değil.
Daha hassas bir hesap için döşeme, perde radye sonlu eleman genişliklerinin küçültülerek analiz yapılmasını öneririz. (örneğin 25 cm)
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• D05-08.png
    D05-08.png
    18.2 KB · Görüntüleme: 517
Merhaba,
Konsol döşemelerde konsol donatısı, sürekliliğindeki döşemeye ait üst ilave donatısıdır. Donatıyı değiştirmek için donatı aksının sürekliliğindeki döşemeye ait donatı aksının ilave donatısı da değiştirilmelidir.

Eklediğiniz projede D05 döşemesinde 1 nolu donatı aksındaki AS(-) sorunun çözümü için D08 komşu döşemesinin 1 nolu donatı aksının Sol üst ilave donatısını da değiştiriniz. Bu durumda As(-) sorunu düzelecektir.

Not:
Merdiven kotu ve yüksekliği zemin kat ile uyumlu değil.
Daha hassas bir hesap için döşeme, perde radye sonlu eleman genişliklerinin küçültülerek analiz yapılmasını öneririz. (örneğin 25 cm)
İyi çalışmalar
Merhaba
d08 solunda olduğu için mi sol ilave ekledik ?

Geri