V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

döşeme donatıları

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan faruk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

faruk

Yeni Üye
başıma gelen bir olaydan bahsedeceğim. ide cad kalıp planı çizimlerinde döşeme alt donatıları döşeme açıklığına göre hesaplanıp donatılandırılmaktadır. bu donatılandırılma alt hasır donatıları onu taşıyan kirişin içine kadar uzamaktadır. yani döşemeyi taşıyan kirişin içinde sonlanmaktadır. Başıma gelen kötü teçrübeti anlatayım şimdi. projesini yapmış olduğum bir binada döşemelerimden biri döşeme ile kiriş birleşim yerinden çatlamıştı. tam kiriş hizasında döşememde çatlaklıklar oluşmuştu. bunu sebebini bir üst kat tabliyesinde farkettim. döşeme alt donatılarını demir fire vermesin diye bir miktar kısa bırakan demircim , donatıların döşemeyi geçip kirişe saplanmamasından kaynaklandığını farkettim. bu hatayı kendisine sorduğumda projeye aynen uyduğunu idda ediyordu.
benim sizden ricam döşeme alt donatılarını eğer aralıkları diğer döşemede değişmiyorsa donatıyı sürekli göstermeniz olacak.
 
Faruk Bey döşemenin altındaki çatlağın donatı boyundan kaynaklandığını sanmıyorum. Zira döşeme mesnedinde çekme bölgesi üst taraf oluşur. Başka etkenler üzerinde de durulması gerekir.
 
bunun sebebi işçilik benimde 10 sene önce başıma geldi
büyük bir firmanın işiydi.Betona suç bulduk biz sonra beton firması itü den 2 hoca getirdi.
kiriş döşem bölgesini incelediğimizde üst donatılar beton dökülürken basmadan dolayı 7- 8 cm aşağıda çıktı
döşemelerde büyük olunca çatladı.eğer beton dökülürken sehpa yapılsa yada donatılar elle çekilse bu olmayacak..
bu sbepten büyük açıklıklarda şapoları kalın tutarsak yada ilave şapo koyarsak bu olmayacaktır.
 
Geri
Üst