V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

döşeme genişliği

ozk

Yeni Üye
merhabalar kolay gelsin 3.75 m ye 10.05m boyutlarında, 0.15 m derinlğinde, pilye ve düz donat aralığı 25cm olacak şekillde tasarladığım plak döşemesi programda hata vermeden yapılabiliyor. ancak uygulamada sorun yaşanır mı, sağlam olur mu?(döşemenin tam ortasında, iki yanda da kolon var.)

merhabalar kolay gelsin 3.75 m ye 10.05m boyutlarında, 0.15 m derinlğinde, pilye ve düz donat aralığı 25cm olacak şekillde tasarladığım plak döşemesi programda hata vermeden yapılabiliyor. ancak uygulamada sorun yaşanır mı, sağlam olur mu?(döşemenin tam ortasında, iki yanda da kolon var.)
Hesaplar kurtarıyorsa gerçekte de kurtarır. Sorunuzu yanlış anlamışta olabilirim. Projenizi paylaşırsanız daha doğru yardımcı olabiliriz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

ilave önerilerim;
--binada çerçeve oluşturmak esastır. mimari açıdan sakıncası yoksa 2 ve 6 aksında kiriş ilave ediniz,
--merdiven kata mesnetlememiş, temel yapılmamış, kenarlarını mesnetleyip bina ile birlikte çözünüz.
1678042212548.png

3.75x10.05 'lik döşemede tasarımda etkili olan açıklık 3.75 m'dir. 3.75 x100 bile olsa aynı donatı çıkar. Yani veri girişini doğru yaptı iseniz ekstra bir önlem almanıza gerek yok.

herhangi bir sorun göremedim.
öneri olarak ise şunları tavsiye edebilirim;
- 1.kat tavanı kiriş ve döşeme yüklerini azaltabilirsiniz.
iyi çalışmalar.
Merhaba. 170 kg/m2 kaplama ve 200 kg/m2 hareketli yükü niye azaltmasını önerdiniz? Villa çatısı bu, Eğim şapı, yalıtım katmanları derken bu yük ancak yeter. Düz çatı belki çakıl koyarlar, güneş paneli koyarlar vs.. Öyle ahım şahım bir yük yok ki.

1. Sürekli temel kirişlerinizi biraz genişletmenizi tavsiye ediyorum.
  2. Kolon etriye çapını fi-10 yaparsanız çiroz kol sayısı azalır, beton dökümü daha rahat yapılır. Küçük kolonda bu kadar çok çiroz betonun düzgün dökümünde sıkıntı. İşçiliği düzgün yapmazlar o koyduğunuz çirozlar da işe yaramazsa hesabınızı bozmuş olurlar.

Merhaba. 170 kg/m2 kaplama ve 200 kg/m2 hareketli yükü niye azaltmasını önerdiniz? Villa çatısı bu, Eğim şapı, yalıtım katmanları derken bu yük ancak yeter. Düz çatı belki çakıl koyarlar, güneş paneli koyarlar vs.. Öyle ahım şahım bir yük yok ki.

1. Sürekli temel kirişlerinizi biraz genişletmenizi tavsiye ediyorum.
  2. Kolon etriye çapını fi-10 yaparsanız çiroz kol sayısı azalır, beton dökümü daha rahat yapılır. Küçük kolonda bu kadar çok çiroz betonun düzgün dökümünde sıkıntı. İşçiliği düzgün yapmazlar o koyduğunuz çirozlar da işe yaramazsa hesabınızı bozmuş olurlar.
belli ki alt katı üst kata kopyalamış. yükleri düzeltmesi açısından belirttim.

Geri