V11'i Online Satın Alın

Döşeme hataları düzelmiyor

evanes07

Etkin Üye
Merhaba, boyutundan dolayı üst katlarını silerek attığım projede döşeme hatalarını bir türlü düzeltemedim..döşeme analizi yapınca sorun D42 de gibi görünüyo, balkonlarla beraber sildim yeniden oluşturdum hatalar düzelmedi, yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Bir de, Analiz süresini en çok kısaltacak bilgisayarın hangi özelliğidir? ram, ekran kartı, işlemci hızı? asıl etkileyen hangisi bilgisi olan var mı ? Bu proje bu haliyle bile analiz süresi 1 dakikayı aşıyor, acaba normal mi ?

Ekli dosyalar

Analiz süresinden kastınız şöyle bir şey mi? :)

Ekli dosyalar

• Screenshot 2016-01-28 02.54.51.png
    Screenshot 2016-01-28 02.54.51.png
    602.7 KB · Görüntüleme: 4,585
hahahaha gerçek mi bu gökdelen falan heralde :mrgreen: benimki 4250 metreye 2950 metre temele dilatasyonlu çift diyaframlı 6 katlı yapının analizi 4 dakkayı geçiyor, bu süre normal mi :shock:

Tekrar yoruyorum sizi fakat bu aynı projenin radye döşemesi donatı yetersiz hatası veren tek diyagramı...ful katıyla birlikte boyutundan dolayı ancak 3 parçada atabildim..2 gündür bu radyeyi düzeltemedim, ve ilginç olan rapor aldığımda hata vermeden rapor çıkıyor?? sorun radyede mi yoksa rapor kısmında mı, radyedeyse nasıl düzeltebilirim? Teşekkürler..

Ekli dosyalar

evanes07":387gaj3y' Alıntı:
Tekrar yoruyorum sizi fakat bu aynı projenin radye döşemesi donatı yetersiz hatası veren tek diyagramı...ful katıyla birlikte boyutundan dolayı ancak 3 parçada atabildim..2 gündür bu radyeyi düzeltemedim, ve ilginç olan rapor aldığımda hata vermeden rapor çıkıyor?? sorun radyede mi yoksa rapor kısmında mı, radyedeyse nasıl düzeltebilirim? Teşekkürler..
Radye döşemedeki AS(-)uyarısı ilave donatıların yetersizliğinden kaynaklanıyor. Donatı Seçimi diyaloğunda radye ilave donatısı için daha büyük donatı çaplarını seçip analiz yaparsanız sorun düzelir.

evanes07":30kj02fi' Alıntı:
hahahaha gerçek mi bu gökdelen falan heralde :mrgreen: benimki 4250 metreye 2950 metre temele dilatasyonlu çift diyaframlı 6 katlı yapının analizi 4 dakkayı geçiyor, bu süre normal mi :shock:

(yukarıda yazdığınız değerler sanırım cm ) Bu süreler normal süreler. Benim gönderdiğim fotoğraftaki proje :) 67m x 43m boyutlarında. 21 kat ve yarı rijit diyafram ile çözülmüş. (fırına veriyorum pişinceye kadar bir tane film izliyorum :D yada geceleyin bilgisayarı kendi haline bırakıyorum, yalnızken keyifli çalışıyor kerata :) ) Bu tip yapılarda tam rijit diyafram ve kısa analiz süreleri ile problemleri giderir, sona yaklaştığım durumlarda yarı rijit diyafram ile yapıyı irdelerim. Bir not: Sonlu eleman genişlikleri de analiz süresini etkileyecektir elbet. Radye temeldeki problemi giderme anlamında Levent Beyin sözünü ettiği ilave donatıların donatı seçimi diyaloğundan yapılabileceği gibi resimdeki diyalogtaki donatı üzerine çift tıklayıp çap ve aralıkları değiştirerek de sorunu aşabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2016-01-29 10.23.41.png
    Screenshot 2016-01-29 10.23.41.png
    388.8 KB · Görüntüleme: 4,554
  • Screenshot 2016-01-29 10.23.53.png
    Screenshot 2016-01-29 10.23.53.png
    377.5 KB · Görüntüleme: 4,554
43 metrede aynıyız, 67 metre ve 21 kat durumu irdelemiş :mrgreen: analiz başına bir film, iyi seyirler :lol: yetersiz olan ilave donatıları düzelttiğim anda sorun düzeldi fakat analiz yapınca ilave donatılar kilitlenemediği için tekrar eski haline geldi ve radye döşeme as yetersiz :shock: ancak donatı seçiminde ilave için 18 çapı seçince sorun düzeliyor, 2 ilaveye 18 lik atıyor, 2 ilave için şantiyeye 18 lik gelcek :shock:

Geri