V11'i Online Satın Alın

Döşeme hataları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan celikbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba. Ekteki projeyi 2 defa modelledim. Döşemelerde çözemediğim ve anlayamadığım durumlar var. 3B penceresinde görebilirsiniz. Momentler ilginç çıkıyor ve sağ alt köşedeki D12 döşemem tam hesaplanmıyor gibi. Döşemelerdeki moment diyagramları da ilginç. Bu sebeple donatılar da çok farklı çıkıyor.

Sorun nedir acaba?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

celikbey":2kjakxwm' Alıntı:
Merhaba. Ekteki projeyi 2 defa modelledim. Döşemelerde çözemediğim ve anlayamadığım durumlar var. 3B penceresinde görebilirsiniz. Momentler ilginç çıkıyor ve sağ alt köşedeki D12 döşemem tam hesaplanmıyor gibi. Döşemelerdeki moment diyagramları da ilginç. Bu sebeple donatılar da çok farklı çıkıyor.

Sorun nedir acaba?

Yardımcı olursanız sevinirim.
celikbey":2kjakxwm' Alıntı:
Sorun nedir acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba,
Projede döşeme analizinde ağlar doğru oluşmuyor. Sorun D01 döşemelerinden kaynaklanıyor.
Ayrıca;
- B-b aksındaki döşemelerin kotu bağlandıkları kirişlerle uyumlu değil. Eğer döşemeler kirişlere bağlanmayacaksa kirişlerin birkaç cm. içerisinden ve kirişlere paralel şekilde döşeme kenarları çizilmeli.
-Sürekli temeller panellerin düğüm noktasından bağlanmalı(Tk1-Tk16)
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Sağolun.

Nerden, nasıl yarı rijit diyafram bırakmışım anlayamadım.

Gerçi programın tam rijit diyafram istememiz durumunda yine de bu hataları vermeden çözmesi gerektiğini düşünüyorum.

Fakat acil olarak bu, işimi görür.

Teşekkürler.

celikbey":1n0is1q5' Alıntı:
Sağolun.

Nerden, nasıl yarı rijit diyafram bırakmışım anlayamadım.

Gerçi programın tam rijit diyafram istememiz durumunda yine de bu hataları vermeden çözmesi gerektiğini düşünüyorum.

Fakat acil olarak bu, işimi görür.

Teşekkürler.
Rijit diyafram kabulu sadece doşemelerin yatay düzlem olması durumunda geçerli olur. Eğer sistemde eğik kirşleriniz ve eğik döşemeleriniz var ise, rijit diyafram kabulu cok da doğru sonuçlar çıkmayabilir.

Geri